Ontdek het ‘Pop-Up House’

Geschreven door Logic-Immo.be
25 februari 2021

Snel, goedkoop en ecologisch bouwen

Een eigen huis bouwen is al lang niet meer zo vanzelfsprekend als het in de jaren ’50 en ’60 was. De bouwgrond is schaars en de gemiddelde prijs van een bouwproject is sterk gestegen. Ben je vastberaden om jouw bouwdroom toch te realiseren? Dan is het Pop-Up House echt iets voor jou!

pop up house

Pop-Up House

Corentin Thiercelin kwam in 2012 op het idee om een huis te bouwen waarbij de isolatie al verwerkt zit in het houtskelet. Het resultaat is een systeem met ‘bouwstenen’ die bestaan uit houten planken, polystyreen isolatie en verbindingsschroeven. De blokken zijn licht, want het isolatiemateriaal bestaat voor 98 procent uit lucht.

De grote troef van deze methode is de ongelofelijke snelheid waarmee je een woning kunt bouwen. Zoals het veelbekeken filmpje over de bouw van zo’n Pop-Up House aantoont, laten de lichte bouwstenen en de eenvoudige assemblage toe om op enkele dagen tijd een volledig huis te bouwen. Al wat je daarvoor nodig hebt, zijn de isolatieblokken, houten panelen en planken, en een draadloze schroevendraaier, beweert Pop-Up House. Een Pop-Up House is ook beduidend goedkoper dan een traditionele woning uit hout of baksteen.

Kies jouw model

De makers van het Pop-Up House raden je aan om eerst een bouwgrond te zoeken en goed na te denken over je bouwproject. Begint je concept vorm te krijgen in je hoofd? Neem dan contact op met Pop-Up House en kies het model dat aan jouw noden voldoet. Het assortiment omvat zowel een bungalow van 95 vierkante meter (‘Pure’) als een mooie villa met bovenverdieping van 224 vierkante meter (‘Kochi’). Volgens de makers kun je een architect inschakelen om het model aan te passen, zodat je woning er honderd procent uitziet zoals jij dat wil.

Foto: www.techinsider.io

Dit artikel delen

Suggesties voor u