Ontdek Kruishoutem, de landelijke Eiergemeente

Geschreven door Logic-Immo.be
9 maart 2021

In het zuiden van Oost-Vlaanderen vind je Kruishoutem. De heuvelachtige en landelijke gemeente telt 8200 inwoners. Bedrijvigheid wordt er gecombineerd met rust. Precies om die reden wonen er heel wat jonge gezinnen. Het is de ideale woonplaats voor werkende mensen.

Kruishouten

Werken in eigen gemeente of pendelen?

Omliggende gemeenten zoals Oudenaarde, Deinze en Waregem zijn gemakkelijk bereikbaar. Maar door de goede verbinding via de autosnelweg zijn ook steden als Kortrijk, Gent, Antwerpen en Brussel eenvoudig bereikbaar. Kruishoutem is de perfecte uitvalsbasis.

Maar ook Kruishoutem zelf biedt heel wat werkgelengeheid. Dit is te danken aan de handels- en industriële bedrijvigheid. Kruishoutem is namelijk gekend als de Eiergemeente. Vroeger was er namelijk een grote eierproductie met veel familiale bedrijven. Deze zijn nu geëvolueerd naar grootschalige, industriële bedrijven. De eierbedrijven vertrokken grotendeels, maar de naam bleef behouden. De jaarlijkse Gulden Eifeesten herinneren nog aan het rijke verleden. Vandaag vind je vooral landbouwers en aardappeltelers in de buurt.

Geniet van de rust

Kruishoutem is een heuvelachtige gemeente tussen Deinze en Oudenaarde, het grensgebied van de Vlaamse Ardennen, en bestaat uit deelgemeenten Nokere, Wannegem-Lede en Lozer. Je vindt in deze gemeente een landelijke en rustige sfeer. Bovendien valt hier heel wat te beleven. Ben je een fietser of wandelaar? Dan kan je je hier zeker uitleven. Maar ook cultuurliefhebbers komen niets te kort. De verschillende kastelen, historische hoeves, natuurgebieden en geklasseerde gebouwen bieden voor elk wat wils.

Wonen in Kruishoutem

Door de ideale ligging voor pendelaars, de mooie natuur en de rust is Kruishoutem een toplocatie. Op het logo van Kruishoutem staat niet voor niets een open deur, die verwijst naar de gastvrijheid van de bewoners. Iedereen is welkom! Al deze voordelen dragen wel bij tot de gemiddelde verkoopprijs van woningen. Tijdens het eerste trimester van 2014 betaalde je gemiddeld 239.500 euro voor immo in Kruishoutem. Toch wegen de vele voordelen van de gemeente op tegen deze prijs.

Dit artikel delen

Suggesties voor u