Op zoek naar een prachtige gemeente dicht bij Gent? Ontdek Lochristi

Geschreven door Logic-Immo.be
9 maart 2021

Genieten van de rust

Hou je van de drukte in de stad, maar geniet je ook van de rust buiten de stadskern? Kies dan voor een gemeente zoals Lochristi. Deze Oost-Vlaamse gemeente ligt naast de prachtige stad Gent. Niets houdt je tegen om regelmatig eens een bezoekje te brengen. En in je eigen gemeente kan je genieten van de rust en de mooie natuur.

Lochristi

Lochristi: gemeente met toplocatie

Lochristi ligt tegen het noordoosten van Gent. Beide plaatsen zijn slechts op enkele kilometers van elkaar verwijderd. Daarnaast bereik je Sint-Niklaas al na ongeveer 25 minuten rijden. Bovendien liggen Lokeren, Destelbergen en Laarne naast Lochristi. Een afrit aan de E17 en aan de ring rond Gent (R4) maken deze gemeente zeer goed bereikbaar, wat een absolute must is voor je woonplaats. Daar denken de bijna 21.000 inwoners hetzelfde over. Kortom, Lochristi is een toplocatie!

Bekend om zijn bloemen

Niet alleen de ligging maakt de gemeente zo bijzonder, ook de mooie landschappen zijn een meerwaarde. Zo is Lochristi bekend om zijn bloemen, en dan vooral om de azalea’s en begonia’s. Volg een van de vele wandel- en fietsroutes en ontdek wat de natuur je hier te bieden heeft. Zo brengt de Floraliëntocht je langs verschillende sierteeltbedrijven en boomkwekers. Daarnaast kan je ook een bezoekje brengen aan het sierteeltmuseum. Ook in het Park van Beervelde kunnen natuurliefhebbers volop genieten. Het is namelijk een van de mooiste landschapsparken van België, waar je ook muurschilderingen kunt bewonderen. Breng verder een bezoekje aan het kasteel Rozelaar. Het werd na de vernieling opgetrokken uit de paardenstallen en herbergt een prachtige tuin.

Wonen in Lochristi

Voor deze ideale ligging en natuur betaal je natuurlijk een prijs. In 2013 bedroeg de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Lochristi 217.061,5 euro. Tijdens de eerste helft van 2014 steeg de prijs naar 240.232,5 euro, wat nog steeds lager is dan wat je voor een woning in Gent betaalt. 

Dit artikel delen

Suggesties voor u