Op zoek naar immo in Menen?

Geschreven door Logic-Immo.be
25 februari 2021

Wonen in een van de goedkoopste gemeenten

Menen is al jaar en dag een van de goedkoopste gemeenten van Vlaanderen om een huis te kopen. Maar Menen heeft op het gebied van immo meer te bieden dan betaalbare huizen.

Menen station

Goedkoop wonen bij de Franse en Waalse grens

Vlaanderen is dan wel niet volledig volgebouwd, toch blijft er weinig vrije ruimte over. De bevolkingsdichtheid van het Vlaams Gewest bedraagt 470 inwoners per vierkante kilometer. Met Brussel erbij is dat zelfs 550 inwoners per vierkante kilometer. Het hoeft dus niet te verbazen dat woningen en appartementen in Vlaanderen en Brussel relatief duur zijn. Het aanbod wordt maar gestaag groter, terwijl de vraag sterk blijft toenemen.

Wie toch betaalbaar wil wonen in Vlaanderen, kan enkele gemeenten aan de taalgrens overwegen. Menen, tussen Kortrijk en de agglomeratie rond de Franse steden Tourcoing, Roubaix en Lille (Rijsel), is bijvoorbeeld beduidend goedkoper dan andere gemeenten in West-Vlaanderen. Ook het piepkleine Mesen, de gemeente Wervik en het Oost-Vlaamse Ronse behoren tot de goedkoopste gemeenten van Vlaanderen. De goedkoopste plaats van Limburg, Gingelom, ligt eveneens aan de taalgrens.

Wonen in Menen

Menen, of ‘Menin’ in het Frans, is een kleine stad met zo’n 32.000 inwoners. De meeste mensen wonen in Menen zelf, in het westelijke gedeelte van de gemeente, terwijl de deelgemeenten Lauwe en Rekkem in het oosten respectievelijk 8.000 en 5.000 inwoners tellen. Menen ligt ten oosten van Wervik, ten zuiden van Wevelgem en ten westen van Kortrijk. In het zuiden ligt uiteraard Frankrijk, en meer bepaald de gemeente Halluin (Halewijn).

De troeven van Menen

Zowel Menen, Rekkem als Lauwe zijn echte dorpen. De gemeente ligt dan wel op een boogscheut van Kortrijk en de grote steden van het Franse Noorderdepartement, maar is zelf erg landelijk en rustig.

Naast de lage vastgoedprijzen, weet Menen toekomstige inwoners ook met deze troeven te overtuigen:

  • Ligging in het groen, met veel mogelijkheden voor fiets- en wandeltochten.
  • Het historische belfort met beiaard, dat UNESCO Werelderfgoed is.
  • Menen beschikt over een station op de spoorlijn Antwerpen-Gent-Kortrijk-Poperinge.
  • Vanuit Menen rij je een kwartier naar Kortrijk, 20 minuten naar Ieper en 25 minuten naar Roeselare. Zowel de E17 naar Gent als de E403 naar Brugge zijn nooit veraf.
Dit artikel delen

Suggesties voor u