Poperinge, hoppestad met een rijke geschiedenis

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
26 februari 2021

In het West-Vlaamse Poperinge vind je een mix van cultuur en geschiedenis. Denk je aan hop en bier, dan denk je ook aan Poperinge. Daarnaast zijn er nog restanten van de eerste wereldoorlog te zien. Deze stad met een rijke geschiedenis is een ideale woonplaats. De gemiddelde woningprijs ligt hier bovendien lager dan in buurgemeente Ieper.

Poperinge

Waar ligt Poperinge?

De stad ligt in het zuiden van West-Vlaanderen tegen de Franse grens. De hoppestad telt ongeveer 20.000 inwoners, verspreid over deelgemeenten Krombeke, Proven, Reningelst, Roesbrugge-Haringe en Watou.

De sporen van WOI

De eerste wereldoorlog heeft hier heel wat sporen achtergelaten. Van een bezoek aan de Lijssenthoek word je even stil. Vroeger was het een evacuatiehospitaal voor de Ieperboog. Daarna is het een begraafplaats geworden waar ongeveer 10.000 slachtoffers van WOI liggen. Het wordt wel eens ‚Äúde spiegel van de oorlog‚ÄĚ genoemd. In het bezoekerscentrum kan je verhalen lezen en foto‚Äôs bekijken. Ook de stadhuissite van Poperinge doet je even stilstaan. Tijdens de Eerste Wereldoorlog was dit namelijk een executieplaats.

De stad van hop en bier

Bierliefhebbers kunnen hier zeker hun hart ophalen. Poperinge heeft nog bijna 158 hectare hopvelden en je vindt er maar liefst drie brouwerijen. Het hopmuseum is zeker een bezoekje waard: je kan hier de Belgische biercollectie bekijken en bierseminaries of workshops volgen. Om de drie jaar kan je mee genieten van de bier- en hopfeesten.

Immo in Poperinge

De stad heeft zowel op cultureel als op historisch vlak dus heel wat te bieden. Ook op vlak van wonen, doet deze stad niet onder. Om de inwoners te helpen, heeft Poperinge, samen met buurgemeenten Heuvelland en Vleteren, een¬†Intergemeentelijke Samenwerking Wonen¬†opgericht. Deze samenwerking werd ‚ÄėHabito Woonwinkel‚Äô genoemd. Je kan er steeds terecht met vragen rond verbouwingen, de huur of aankoop van huizen en appartementen.¬†Woningen in Poperinge¬†kostten in het tweede trimester van 2014 gemiddeld 184.287 euro. De prijs schommelt echter zeer sterk in de hoppestad. Zo betaalde je tijdens het derde trimester van 2013 ‚Äėslechts‚Äô 140.314 euro.

Dit artikel delen

Suggesties voor u