Rustig en goedkoop wonen in Houthulst

Geschreven door Logic-Immo.be
9 maart 2021

Hou je van de natuur en kom je helemaal tot rust tijdens een lange boswandeling? Woon je graag betaalbaar en in alle rust? Dan is immo in Houthulst geknipt voor jou. Houthulst is immers één van de goedkoopste gemeenten van het land. Bovendien geniet je er volop van het groen!

Vlaamse Ardennen

Landelijk dorp nabij Ieper en Roeselare

De gemeente Houthulst ligt in West-Vlaanderen en telt zo’n 9000 inwoners. Het gaat om een zeer landelijke plaats. Toch sta je met de wagen al na amper 20 minuutjes rijden in het centrum van Ieper of Roeselare: ideaal om te gaan werken of shoppen! Voor de rest vind je in Houthulst alles wat je nodig hebt: supermarkten, leuke horecazaken en alles om je te ontspannen, zoals sportclubs, culturele activiteiten en nog veel meer.

De geschiedenis van Houthulst

De moderne geschiedenis van Houthulst gaat terug tot in 1838, wanneer een zekere Jan-Pieter Cassiers het bos ‘Out-Hulst’ koopt en er zijn kasteel bouwt. Later komen hier nog huizen en een kerkje bij en in 1857 wordt Houthulst officieel een parochie. In 1926 wordt Houthulst een zelfstandige gemeente, maar vandaag is het een fusiegemeente bestaande uit Houthulst-centrum en de deelgemeenten Klerken en Merkem.

Wonen dicht bij het prachtige bos

Vroeger was bijna heel het grondgebied van Houthulst begroeid met een prachtig woud. Vandaag kan je nog steeds het bekende Vrijbos bezoeken: een natuurgebied van zo’n 250 hectare groot. Het is één van de grootste bossen in West-Vlaanderen en ideaal om te wandelen, te fietsen, vogels te spotten en van de natuur te genieten. Schaf je zeker een wandel- of fietsroutekaart aan en volg een uitgestippelde route langs de allermooiste plekjes! Hou je meer van het strand? Geen probleem, je bent er al op minder dan een halfuur. Ideaal voor een namiddaguitstapje!

Immo in Houthulst

Voor vastgoed aan een zeer aantrekkelijke prijs moet je ongetwijfeld in Houthulst zijn. De prijzen liggen er een stuk lager dan het Vlaamse gemiddelde. Zo koop je al een huis in Houthulst voor gemiddeld 158.000 euro. Een indrukwekkend cijfer, als je weet dat het Vlaamse gemiddelde op 212.000 euro ligt. Een villa in Houthulst wisselt al voor minder dan 300.000 euro van eigenaar. Aarzel dus niet en ontdek snel het aanbod aan zeer betaalbare immo in deze rustige gemeente!

Dit artikel delen

Suggesties voor u