Rustig wonen bij de Nevelaars in Nevele

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
26 februari 2021

Immo kopen in Nevele, een slimme keuze!

Tussen de velden met grazende koeien vinden we de Oost-Vlaamse gemeente Nevele. De ligging van dit rustige plaatsje is ideaal voor wie naar Gent pendelt. Maar ook cultuur- en natuurliefhebbers komen zeker aan hun trekken! 

Veurne

Nevele in een notendop

Nevele is een gemeente in Oost-Vlaanderen en telt ongeveer 11.000 inwoners verspreid over het centrum en de deelgemeenten Hansbeke, Landegem, Merendree, Poesele en Vosselare. Een van de grote troeven is de ligging: in Nevele woon je midden in het groen terwijl het centrum van Gent op slechts 20 minuten rijden ligt. Ideaal voor pendelaars die houden van een rustige woonplaats! De snelweg E40 loopt door Nevele, de deelgemeente Landegem beschikt over een treinstation en ook bussen naar bestemmingen in de wijde omgeving zijn voorhanden, wat van Nevele een zeer geschikte uitvalsbasis maakt.

Natuurlijk Nevele: heerlijk wandelen en fietsen

Hou je van de rust van het platteland? Dan is Nevele misschien wel jouw ideale woonplaats… De gemeente leent zich immers perfect tot lange fiets- en wandeltochten tussen de velden en weides. Een schitterende troef is het Schipdonkkanaal, dat in 1847 uitgegraven werd als transportroute tussen Deinze en Zeebrugge. Vandaag is de omgeving van het kanaal op vele plaatsen een prachtig, natuurlijk landschap. Een mooie tocht maken langs Ă©Ă©n van de wegen en paden langs het kanaal is zeker een aanrader.

Geboortehuis Cyriel Buysse: het bekendste huis in Nevele

Ook voor cultuurliefhebbers heeft Nevele heel wat te bieden. Het is immers de geboorteplaats van de naturalistische schrijver Cyriel Buysse (1859-1932). Dit literaire talent is vooral bekend van de roman Het recht van de sterkste en het toneelstuk Het gezin Van Paemel, dat nog regelmatig opgevoerd wordt. In Nevele kan je nu nog steeds zijn geboortehuis bezichtigen. Daarnaast zijn er ook enkele kerken en kastelen die zeker een bezoekje waard zijn.

Immo in Nevele

Interesse in immo in Nevele? We kunnen je geen ongelijk geven, deze gemeente heeft heel wat troeven in handen. De vastgoedprijzen in Nevele schommelen rond het Vlaams gemiddelde. Voor een huis betaal je er gemiddeld 228.000 euro, voor een appartement 209.000 euro en voor een villa tel je ongeveer 330.000 euro neer. Best betaalbaar dus, en heel wat goedkoper dan de buurgemeente Sint-Martens-Latem. Bovendien zijn er in Nevele ook heel wat prachtige huurwoningen beschikbaar.

Dit artikel delen

Suggesties voor u