Rustig wonen in Mortsel, aan de rand van de stad

Geschreven door Logic-Immo.be
10 maart 2021

Mobiliteit is hier troef

In Mortsel wonen ongeveer 25.000 inwoners, behoor jij daar binnenkort ook bij? Het is er erg rustig wonen, maar toch zit je vlakbij stad Antwerpen. Bovendien ligt Mortsel erg centraal in Vlaanderen, waardoor andere grote steden als Brussel, Gent en Herentals ook erg vlot bereikbaar zijn. Bovendien zijn er maar liefst vier treinstations en verschillende tramlijnen die de stad verbinden met Antwerpen, Boechout, Lier en omgeving.

Mortsel

Mortsel, stad met een rijke geschiedenis

Mortsel is een stad met een rijke geschiedenis, die teruggaat tot de Middeleeuwen. De naam Mortsel duikt voor het eerst op in 1150 in een pauselijke bulle, al wordt het dan Mortezele genoemd. Tussen de Middeleeuwen en de Moderne Tijd ondergaat de stad een onrustige tijd: door zijn strategische ligging krijgt de stad voortdurend te maken met verwoestingen en oorlogen. In de Moderne Tijd kende Mortsel een heropleving dankzij de opkomende industrialisering. Vandaag is Mortsel een bruisende stad die ideaal gelegen is te midden van Vlaanderen.

Mobiliteit troef

Met zijn centrale ligging is mobiliteit troef in deze stad. Op een relatief kleine oppervlakte liggen maar liefst vier stations met verbindingen richting Antwerpen en Brussel. Daarnaast rijden er ook tal van bussen en trams die je in een mum van tijd naar omringende steden en gemeenten als Boechout, Lier, Edegem en Borsbeek brengen.

Rustig doch vlakbij de stad wonen

Is wonen in de stad niets voor jou en zoek je het liever wat rustiger? Dan is Mortsel ideaal gelegen! Mortsel ligt immers aan de rand van Antwerpen, maar toch is het er tamelijk rustig. Er zijn tal van woonwijken omgeven door groen, waar het erg rustig wonen is. Toch zijn tram, trein of auto nooit ver weg!

Is wonen in Mortsel duur?

In vergelijking met Antwerpen is wonen in Mortsel erg betaalbaar, al betaal je er voor een woning wel iets meer dan omliggende steden en gemeenten als Boechout of Lier. In 2014 schommelde de gemiddelde prijs van een woning in Mortsel rond de 260.000 euro. Voor een appartement schommelde de prijs rond de 170.000 euro, wat dan weer een stuk goedkoper is als omringende steden en gemeenten.

Dit artikel delen

Suggesties voor u