Rustig wonen in Oost-Vlaanderen? Zet je zinnen op Zingem!

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
26 februari 2021

Op 20 kilometer van Gent

De 7.500 inwoners van deze Oost-Vlaamse gemeente wonen zeer rustig. Toch zijn Oudenaarde en Kruishoutem buurgemeenten en ligt Gent op slechts 20 kilometer verwijderd. Vergeet bovendien niet dat een woning in deze landelijke gemeente een stuk minder kost dan in de drukke, maar prachtige stad Gent. 

Zingem

Vlot bereikbare gemeente

Dicht bij Oudenaarde en Gent gelegen en toch rustig wonen? Zingem biedt beide voordelen. De gemeente bevindt zich in het zuidwesten van de provincie Oost-Vlaanderen en wordt opgesplitst in deelgemeenten Huise, Ouwegem en Zingem. Enkele welgekende buurgemeenten zijn Oudenaarde, Nazareth en Kruishoutem. Na 20 kilometer rijden via de N60 Gent-Oudenaarde-Ronse, kom je aan in Gent. Daarnaast kan je je ook gemakkelijk verplaatsen met het openbaar vervoer. Zo kan je met de trein of bus naar je werk en vermijd je de files. Zingem wordt daarom wel eens een ‚Äėpendeldorp‚Äô genoemd.

Fietsen, wandelen en sporten!

Niet alleen in Gent valt veel te beleven… Ook in Zingem word je niet teleurgesteld! Bewonder er de verschillende kastelen, kerken, kapellen en molens en breng ook een bezoekje aan het gemeentehuis. Dit gebouw was vroeger een kasteel dat door burgemeester Amelot verbouwd werd. Hou je bovendien van kunst? Dan kan je hier enkele kunstwerken en schilderijen bezichtigen.

Nog een pluspunt van deze gemeente: de uitgebreide mogelijkheden om aan sport te doen. Zingem organiseert verschillende sportactiviteiten, zowel voor kinderen als voor volwassenen. De talrijke fiets- en wandelroutes brengen je langs de mooiste plekjes. In het oosten van de gemeente kom je namelijk de Scheldevallei tegen. Hierbij is er een overgang van de Zand- naar de Zandleemstreek te bewonderen!

Immo in Zingem

In de landelijke gemeente is nog veel open ruimte te zien. De meeste woningen bevinden zich in de dorpskernen van de drie deelgemeenten. Je vindt er nog veel alleenstaande huizen en lintbebouwing. Een woning kostte in 2013 gemiddeld 210.416 euro. Daarmee ligt de verkoopprijs onder het gemiddelde in het Vlaamse gewest. Dit getal ligt bovendien een stuk hoger in Gent, waar je gemiddeld 235.004 voor een woning betaalt.

In omliggende gemeenten, zoals Kruishoutem en Nazareth, die zich ook dicht bij Gent bevinden, betaal je meer voor een woning. In buurgemeente Oudenaarde betaal je een stukje minder, maar deze gemeente ligt dan ook weer wat verder verwijderd van Gent en bevindt zich dichter bij de Waalse grens, waar je minder betaalt voor een woning.

Dit artikel delen

Suggesties voor u