Rustig wonen in Oudenburg

Geschreven door Logic-Immo.be
10 maart 2021

Immo in Oudenburg

Ben je op zoek naar een nieuwe woning en trekt West-Vlaanderen je wel aan? Dan moet je wonen in Oudenburg zeker overwegen. Oudenburg is met zijn 9.000 inwoners een kleine, gezellige stad die niet ver van de zee ligt en die een hoop geschiedenis met zich meedraagt. De stad bestaat uit vier deelgemeenten. Naast Oudenburg zelf maken ook Ettelgem, Roksem en Westkerke deel uit van de stad. 

Oudenburg

Oudenburg is een stad met een rijke geschiedenis

De geschiedenis van Oudenburg gaat terug tot bij de Romeinen, toen de stad ontstond uit een Romeinse vestiging. Die bouwden er een burgerlijke en militaire nederzetting, die onderdeel uitmaakte van een reeks forten langs de Noordzee. Bovendien deed de streek dienst als steengroeve; zo werd bijvoorbeeld de Sint-Pieterskerk gebouwd met stenen die uit deze steengroeve kwamen. Vandaag herinneren tal van musea en activiteiten aan de rijke geschiedenis van de stad.

Oudenburg is prachtig gelegen

Oudenburg is werkelijk prachtig gelegen voor wie graag in West-Vlaanderen woont. De stad ligt vlakbij Oostende waardoor een dagje zee altijd binnen handbereik ligt, zonder dat je daarvoor uren in de file moet staan. Ook Nieuwpoort, Middelkerke, Blankenberge en Knokke-Heist liggen op een boogscheut verwijderd. Heb je even geen zin in de zee, dan zijn er tal van fiets- en wandelroutes in de buurt te ontdekken die je bijvoorbeeld richting Brugge en Nieuwpoort brengen. In Oudenburg zelf ontdek je dan weer prachtige natuur in de twee natuurparken ‘De Hoge Dijken’ en ‘Oostends krekengebied’.

Hoeveel kost wonen in Oudenburg?

Kan je niet wachten om te gaan wonen in Oudenburg? Laten we de immoprijzen er dan even bijnemen. Voor een woning in Oudenburg betaal je gemiddeld 201.000 euro, waarmee de prijs lager ligt dan het gemiddelde in Vlaanderen. Voor een appartement ligt de gemiddelde prijs op 238.000 euro; dat is dan weer boven het Vlaams gemiddelde. Ontdek snel de mogelijkheden van wonen in Oudenburg!

Dit artikel delen

Suggesties voor u