Rustig wonen in Sint-Lievens-Houtem

Geschreven door Logic-Immo.be
26 februari 2021

Ben je op zoek naar een rustig stekje in de provincie Oost-Vlaanderen, met een goede verbinding naar Brussel en Gent? Dan is Sint-Lievens-Houtem ideaal gelegen voor jou. De gemeente heeft trouwens ook heel wat culturele troeven, met bijvoorbeeld de grootste traditionele winterjaarmarkt in het land. Lees hier alles over betaalbaar wonen in Sint-Lievens-Houtem.

Sint lievens

De geschiedenis van Sint-Lievens-Houtem

Sint-Lievens-Houtem bestaat al lang, de geschiedenis van de gemeente gaat terug tot in de Middeleeuwen. Het gebied werd toen in twee verdeeld, waarbij een gedeelte werd beheerd door de Sint-Baafsabdij van Gent en een gedeelte door het Land van Aalst. Het dorp had in de Middeleeuwen een belangrijke bedevaart en jaarmarkt. De bedevaart werd niet behouden, maar de jaarmarkt wel. Die jaarmarkt werd in 2008 erkend als Vlaams niet-tastbaar cultureel erfgoed, en in 2010 werd de jaarmarkt herkend door UNESCO als uniek werelderfgoed.

Wonen in Sint-Lievens-Houtem

Sint-Lievens-Houtem is gelegen tussen Gent en Brussel, vlak aan de autosnelweg. Je staat op een half uur in beide steden, en op minder dan een uur in Antwerpen. De gemeente telt ongeveer 10.000 inwoners, die verspreid zijn over Sint-Lievens-Houtem en vier deelgemeenten.

Als inwoner kom je tot rust in de bossen en velden rondom de gemeente. De vele fiets- en wandelroutes zijn ideaal om Sint-Lievens-Houtem en de omgeving te verkennen. Daarnaast worden er het hele jaar door allerlei evenementen georganiseerd op het marktplein (dat het tweede grootste marktplein van Vlaanderen is), met als hoogtepunt de traditionele winterjaarmarkt.

Immo in Sint-Lievens-Houtem

De gemiddelde verkoopprijs voor een woning in Sint-Lievens-Houtem lag in het tweede trimester van 2014 op 153.689 euro, een stuk onder het Vlaams gemiddelde. De verkoopprijs is er trouwens gedaald. In 2013 was de gemiddelde prijs 189.144 euro.

Dit artikel delen

Suggesties voor u