Rustig wonen op een boogscheut van Antwerpen

Geschreven door Logic-Immo.be
10 maart 2021

Immo in Schoten

Schoten is synoniem met rust en wonen in het groen. De gemeente bestaat voor bijna een derde uit bosgebied. Schoten is bovendien een ideale uitvalsbasis voor wie in de buurt van Antwerpen werkt. Ook op het gebied van vastgoed is Schoten erg aantrekkelijk. Immo in Schoten is relatief goedkoop, zeker als je rekening houdt met de ligging en het groene karakter. In de omliggende gemeenten zijn de prijzen van woningen een pak duurder.

Schoten

De vastgoedprijzen in Schoten

In vergelijking met de aangrenzende gemeenten, vallen de vastgoedprijzen in Schoten best goed mee. Brasschaat en Schilde zijn bijvoorbeeld heel wat duurder. In 2014 betaalde je voor een appartement in Schoten gemiddeld zo’n 198.000 euro, terwijl een woning in Schoten je in datzelfde jaar ongeveer 229.000 euro kostte. Woningen zijn daarmee 8 procent duurder dan het gemiddelde in Vlaanderen. De prijs voor een appartement in Schoten ligt dan weer 9 procent onder het Vlaamse gemiddelde.

Wonen in de buurt van Antwerpen

Schoten is een gemeente ten noorden van Antwerpen die grenst aan Kapellen en Brasschaat. In het centrum vind je gezellige huizen en appartementen, terwijl je buiten het centrum stijlvolle villa’s aantreft. De gemeente ligt vlak bij Antwerpen. Werk je in de metropool of breng je tijdens het weekend graag een bezoekje aan de stad? Dan is Schoten de perfecte uitvalsbasis!

Kasteel van Schoten als pronkstuk

Het Kasteel van Schoten is erg bekend in en rond Antwerpen. Het heeft een karakteristieke uitstraling (omringd door een gracht) en is gelegen in het park van Schoten. Het Kasteel van Schoten is een echt prachtstuk dat ook dienstdoet als cultureel centrum. Zeker een bezoekje waard!

Gemeente met 30% bosgebied

Wie Schoten zegt, zegt natuur. De gemeente staat dan ook bekend om zijn groene omgeving. Maar liefst 30% van de oppervlakte bestaat uit bosgebied. Het Peerdsbos op de grens met Brasschaat is de ideale plek voor een fikse wandeling of loopsessie. De gezonde buitenlucht krijg je er gratis bij.

Dit artikel delen

Suggesties voor u