Sint-Gillis-Waas: landelijk wonen in het Waasland

Geschreven door Logic-Immo.be
1 maart 2021

Een landelijke gemeente met een optimale ligging tussen de grootstad en de natuur. Zo kan je Sint-Gillis-Waas nog het beste omschrijven. Om deze boeiende gemeente de aandacht te geven die ze verdient, zetten we ze hier even in de spotlight. Ontdek snel alles over vrije tijd, wonen en werken in Sint-Gillis-Waas. 

Brussel

Waar ligt Sint-Gillis-Waas?

In de provincie Oost-Vlaanderen, vlakbij de Nederlandse grens, vinden we de gemeente Sint-Gillis-Waas. Naast het centrum telt die nog drie deelgemeenten: De Klinge, Meerdonk en Sint-Pauwels, waar alles samen iets meer dan 18.000 mensen wonen. Je geniet er volop van de rust, maar staat toch op minder dan een half uurtje rijden in het centrum van grootstad Antwerpen. Je bent ook in een wip in Nederland voor een daguitstapje.

Ontdek het Waasland vanuit deze mooie gemeente

Sint-Gillis-Waas ligt middenin het Waasland, vandaar ook de naam. Deze streek wordt begrensd door de Schelde, de grens met Nederland en het kanaal Gent-Terneuzen. Aan wandelpaden langs het water dus geen gebrek! De acht gemeenten uit het Waasland werken allemaal samen om hun inwoners zoveel mogelijk levenskwaliteit te bieden. Dit doen ze onder andere door samenwerking op vlak van projectontwikkeling, de bouw van scholen, bibliotheken en nog veel meer.

Een gemeente boordevol natuurgebieden

Fietsen langs het water, wandelingen maken door de bossen, een boottochtje op het water of zelfs een luchtballonvaart boven het wonderlijke landschap: in en rondom Sint-Gillis-Waas behoort het allemaal tot de mogelijkheden! Dat komt onder andere omdat de gemeente heel veel natuurgebieden telt. Geniet vooral mee van de originele namen die uitnodigen om op verkenning te gaan: Panneweel, Sint-Jacobsgat, de Karnemelkputten, het Reigersbosje en het Saleghem Krekengebied, waar ook een rolstoelpad voorzien is.

Immo in Sint-Gillis-Waas

Lijkt wonen in deze leuke gemeente boordevol natuur je ook wel wat? Dan hebben we goed nieuws voor jou, want het aanbod aan immo in Sint-Gillis-Waas is erg uitgebreid. Je vindt er woningen, appartementen, villa’s en bouwgronden. De vastgoedprijzen in Sint-Gillis-Waas zijn gemiddeld: een huis kost er gemiddeld 211.592 euro, terwijl het Vlaams gemiddelde op 212.265 euro ligt. Voor deze zeer redelijke prijs krijg je een woning met een ligging in een rustige omgeving te midden van natuurgebieden, en toch dichtbij de stad.

Benieuwd naar de prijzen van andere immo? Voor een appartement in Sint-Gillis-Waas tel je gemiddeld 176.272 euro neer, terwijl een villa al van eigenaar wisselt voor gemiddeld 314.406 euro. Wees er wel snel bij, want ook hier stijgen de vastgoedprijzen!

Dit artikel delen

Suggesties voor u