Sleutel op de deur woning

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
5 februari 2021

Een kant en klare woning kopen

Een sleutel op de deur woning is een kant en klare woning die gebouwd wordt door één bedrijf. Dit bedrijf neemt zowel de planning als de ruwbouw én de afwerking voor zijn rekening. Je hoeft dus geen ingewikkelde offertes gaan vergelijken, je hoeft de bouwwerken niet coördineren en je hoeft niet altijd op zoek te gaan naar een goede architect en de beste aannemer. Jammer genoeg hangt hier ook een stevig prijskaartje aan vast. Bovendien wordt je inspraak in de bouw van de woning beperkt. Wij zetten de voor- en nadelen van een sleutel op de deur woning even op een rijtje.

sleutels

Afwijken van de basisplannen

Aangezien het bouwbedrijf een kant en klare woning aflevert, ben je vaak beperkt in de keuze wat betreft het ontwerp van je sleutel op de deur woning. Toch stellen veel bouwbedrijven zich flexibel op, en wordt het basisplan vaak gezien als een vertrekpunt.

Er zijn verschillende formules, elk met hun eigen flexibiliteit. Wil je voldoende inbreng in het ontwerp, kies dan voor een firma die zich voldoende flexibel opstelt. Heb je geen behoefte aan die flexibiliteit? Dan kan je bijvoorbeeld een sleutel op de deur woning in opbouw kopen. 

De voordelen van een sleutel op de deur woning

Een sleutel op de deur woning bied je heel wat voordelen:

  • Minder stress en kopzorgen, de bouwfirma regelt alles voor jou.
  • Je hebt een duidelijk beeld over de kostprijs en de timing.
  • Je hebt één aanspreekpunt waar je terecht kan met al je vragen.
  • Elke sleutel op de deur firma heeft zijn eigen specialiteit.

De nadelen van een sleutel op de deur woning

Er zijn ook enkele beperkingen bij een sleutel op de deur woning:

  • Er hangt een prijskaartje aan.
  • Je eigen inbreng is beperkt.
  • Het is minder flexibel.
  • Een kortere betalingstermijn.

Ga je binnenkort een sleutel op de deur woning bouwen, zorg dan dat je een bouwfirma kiest die bij je past, en die voldoende rekening houdt met jouw wensen en behoeften. Tot slot raden we aan om een onafhankelijke architect te raadplegen ter controle van de bouwwerken.

Dit artikel delen

Suggesties voor u