Sneller en duurder verkopen dankzij vastgoedstyling

Geschreven door Logic-Immo.be
1 maart 2021

Zo kan een vastgoedstylist jou helpen

Wanneer het aanbod koopwoningen zo groot is als nu, dan moet je als verkoper een tandje bijsteken om jouw eigendom nog aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers. Vastgoedstyling kan daarbij helpen. Met de hulp van een vastgoedstylist maak je je woning verkoopklaar én extra aantrekkelijk.

vastgoedstyling

Waarom een vastgoedstylist inschakelen?

Wil je je woning verkopen aan een mooie prijs – en liefst snel ook? Dan tref je maar beter de nodige voorbereidingen, want er zijn enkele obstakels voor wie z’n woning tegenwoordig op de markt wil brengen:

  • een groot aanbod woningen
  • almaar kritischere kopers
  • noodzaak van advertenties (mét foto’s) die in het oog springen

Bovendien heb je een extra nadeel als je je eigen woning verkoopt: je kunt niet onbevooroordeeld de voor- én nadelen van je eigen huis inschatten. Je huis verkopen is sowieso al een emotionele gebeurtenis en daarnaast heb je allerlei mooie herinneringen aan bepaalde ruimtes of meubelen. En dat terwijl je huis misschien aantrekkelijker is voor kopers als je je woning anders inricht.

Vastgoedstyling is cruciaal voor hogere verkoopprijs

Een vastgoedstylist biedt soelaas. Een stylist bekijkt jouw huis of appartement door de ogen van potentiële kopers. Hij of zij kan zonder emotionele bindingen aanpassingen doorvoeren waardoor je huis aantrekkelijker wordt voor een breed publiek. Zo vergroot je de verkoopkans aanzienlijk. Je woning bereikt namelijk een groter publiek en zal hoger gewaardeerd worden, waardoor je sneller én duurder kunt verkopen.

Hoe gaat het in zijn werk?

De meeste vastgoedstylisten bestuderen je woning en geven je vervolgens concreet advies om de woning op te ruimen en anders in te richten. Sommige stylisten gaan zelf aan de slag. In elk geval streeft een vastgoedstylist naar een woning die neutraal is, maar er toch gezellig uitziet. Een neutraal interieur is belangrijk, opdat potentiële kopers zouden zien wat zij zoal met het huis kunnen doen. Ook belangrijk is dat elke ruimte een duidelijke functie heeft en dat de woning er licht en proper uitziet.  

Dit artikel delen

Suggesties voor u