Spa : Wonen in de Parel van de Ardennen

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
18 januari 2021

Het kleine stadje Spa ligt in het hart van het Ardennen massief en is wereldberoemd om het water. Naast de thermen en het mineraalwater, weet Spa ons te verleiden met haar uniek natuurlijk kader. Dit is de ideale omgeving om te onthaasten tijdens een kuur in de thermale baden, maar de Parel van de Ardennen is ook internationaal bekend voor de sportieve en culturele evenementen. En op vlak van vastgoed zijn het vooral de mooie eigendommen die kandidaat-kopers aantrekken.

België

Spa, een levendige stad

Thermen, mineraalwater, betoverend kader, Formule 1 wedstrijden, Francofolies, de 24 uur van Spa-Francorchamps, theaterfestival,… in het stadje Spa valt heel wat te ontdekken. De stad is ideaal gelegen en een toeristische aantrekkingspool van formaat. Bovendien is de omgeving ideaal om te wandelen en de groene streek van de hoge Ardennen te ontdekken.

De vastgoedmarkt in Spa

De vastgoedmarkt in de provincie Luik vertoont een zekere stabiliteit sinds het begin van de financiële crisis. De reden voor deze stabiliteit? De vastgoedmarkt stond op een relatief laag pitje en de verkoop van de bescheiden woningen loopt vlot. Over het algemeen zijn de prijzen in de provincie Luik relatief betaalbaar.

Maar hoe zit het met het vastgoed in Spa? De strategische ligging van de stad en de toeristische aantrekkingskracht maken de stad anders dan de rest van de provincie, wat zich weerspiegelt in de vastgoedprijzen.

Het lijkt erop dat er in Spa weinig vraag is naar panden van gemiddelde kwaliteit met weinig speciale troeven. De ‘gemiddelde’ woningen verkopen hier minder snel dan elders in de provincie Luik.

Enkel de verkoop van panden met een echte toegevoegde waarde, zoals woningen met een zeker cachet (een woning in Ardeense steen) of met een uitmuntende energieprestatie, wordt niet gehinderd door de crisis. In sommige gevallen stijgen de prijzen van deze woningen zelfs.

De mooie en historische panden en de villa’s blijven populair in Spa. Ze trekken zowel Waalse als Vlaamse kandidaat-kopers aan, maar ook buitenlanders uit Nederland. Heel wat kleine gemeenten aan de rand van Spa worden zelfs nieuwe residentiële topwijken van de provincie Luik.

Dit artikel delen

Suggesties voor u