Wonen op Mars: mythe of realiteit voor de toekomst?

Geschreven door Logic-Immo.be
27 oktober 2020

Volgens Stephen Hawking is de kolonisatie van Mars verre van een utopie

“Is er leven op Mars?” zong David Bowie in 1971. Volgens de beroemde astrofysicus & nbsp; Stephen Hawking is leven op Mars zelfs de enige manier om te overleven voor de mensheid. Hij stelt dat de kolonisatie van de rode planeet niet langer sciencefiction is. & Nbsp; Leven op Mars: mythe of realiteit voor de toekomst?

De maan, Mars en dan het hele universum

Hawking’s idee is niet nieuw. De mensheid fantaseert al tientallen jaren over het leven op Mars. Veel films bevatten kolonisten die zich op de Rode Planeet vestigen (zoals & nbsp; Total Recall , om er maar één te noemen). Er zijn allerlei redenen voor dit fenomeen, zoals overbevolking, ecologische rampen of uitputting van natuurlijke hulpbronnen, die al het leven op aarde onmogelijk maken. Precies om deze reden gelooft Hawking dat de mensheid in de ruimte moet gaan leven.

De bekende wetenschapper presenteerde zijn ideeën afgelopen juni tijdens een conferentie op het Starmus Festival (Trondheim, Noorwegen). Volgens hem zouden de grote naties van de planeet moeten samenwerken om tegen 2025 astronauten naar Mars te sturen. Maar allereerst zouden we een maankolonie moeten vestigen, die als tussenstop zou dienen. & Nbsp; “Ik hoop dat de concurrerende landen erin zullen slagen om samen te komen voor dit gemeenschappelijke doel en om deze uitdaging aan te gaan die ons allemaal aangaat”, zei Hawking tijdens zijn toespraak. Hij voelt dat we geen keus hebben. & Nbsp; “& nbsp; We hebben geen ruimte meer en de enige plaats waar we nog kunnen gaan is naar andere werelden. & Nbsp;”

De aarde, ons kostbare thuis

De European Space Agency & nbsp; (ESA) heeft al aangekondigd dat het mogelijk moet zijn om binnen 20 jaar een maankolonie te vestigen. Om dit project te realiseren, wil het ruimteagentschap & nbsp; 3D-printtechnieken , maar profiteer ook van de natuurlijke bronnen die op de maan aanwezig zijn. Hawking stimuleert investeringen in de ruimte en in de ontwikkeling van nieuwe technologieën. Hij is van mening dat we snel een manier moeten vinden om te overleven op Mars, een planeet die momenteel onbewoonbaar is voor mensen.

Dat betekent niet dat we de aarde moeten verlaten, voegt Hawking toe. Zolang het voor ons onmogelijk is om elders te overleven, moeten we zorgvuldig omgaan met onze planeet en ons klimaat. Met dit in gedachten, de Amerikaanse president & nbsp; Trump & nbsp; heeft onlangs een rampzalige beslissing genomen, betreurt de professor in Cambridge.

Dit artikel delen

Suggesties voor u


Artikelen over hetzelfde onderwerp