Torhout: wonen in het hart van West-Vlaanderen

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
10 maart 2021

Immo in Torhout

Interesse om je in het hart van West-Vlaanderen te vestigen? Dan is Torhout misschien wel een ideale woonplaats. De hoofdstad van het Houtland beschikt namelijk over heel wat troeven voor wie de voordelen van een provinciestad wil koppelen aan een groene omgeving.

Torhout

Geografische ligging

Torhout is gelegen in het Houtland, de streek die het grootste deel van het oosten van West-Vlaanderen omvat. De regio is bosrijk en het landschap wordt gekenmerkt door de vele bomenrijen tussen de velden. Op het grondgebied rond Torhout liggen nog enkele kleine dorpjes, zoals Wijnendale en Sint-Henricus.

Door zijn centrale ligging in West-Vlaanderen sta je vanuit Tornhout vrij snel in Brugge, Oostende, Roeselare of Kortrijk. De stadskern ligt op een knooppunt van regionale wegen. De stadsring R34 sluit in het noorden aan op de autosnelweg A17. Qua uitvalsbasis niet te klagen dus!

Bezienswaardigheden in Torhout

De skyline van Torhout omvat onder andere de Romaanse St.-Pietersbandenkerk, die na de bombardementen van de Tweede Wereldoorlog volledig is gerestaureerd volgens plannen uit de 12e eeuw. Centraal op het marktplein staat het stadhuis, dat in 1713 in Duitse barok werd gebouwd. Net buiten het centrum bevindt zich het kasteel en het bos van Wijnendale, dat doorheen de eeuwen het decor vormde voor enkele belangrijke historische gebeurtenissen. Daarnaast zijn er nog de kastelen d’Aertrycke en Ravenhof.

Een groene omgeving

Natuurliefhebbers mogen hun hart ophalen in de Groene 62, een voormalige spoorweglijn die tegenwoordig dienst doet als natuur-, wandel- en fietsgebied. Kinderen kunnen terecht in de grote kinderboerderij d’Oude Smelterij, tevens de start- en aankomstplaats van het wandelpad Moereveld.

Hoeveel kost wonen in Torhout?

Als we de immoprijzen in Torhout even onder de loep nemen, merken we dat de prijzen iets hoger liggen dan het Vlaamse gemiddelde. Voor een woning betaal je gemiddeld 221.445 euro. Een appartement schommelt rond de prijs van 232.306 euro. Alle mogelijkheden van wonen in Torhout vind je op onze website!

Dit artikel delen

Suggesties voor u