Trending: de 7 voordelen van investeren in hotelkamers

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
28 januari 2021

Op zoek naar een nieuwe investering? Wat dacht je van hotelkamers? Beleggen in hotelvastgoed (vooral aan de kust) is momenteel dé hype. Het is een betrouwbare manier om in vastgoed te investeren en je kunt er behoorlijk wat winst aan overhouden. De voordelen op een rijtje:

interieur van een hotel kamer

1. Geen kopzorgen over eventuele schade

Als je een woning of appartement verhuurt, brengt dat vaak problemen met zich mee. Schade aan meubels, huurders die niet willen betalen en administratieve rompslomp zijn schering en inslag. Bij de aankoop van een hotelkamer valt het beheer van de kamerverhuur onder het hotel zelf. De eigenaar van hotelvastgoed hoeft zich dus geen zorgen meer te maken over deze ongemakken. Het hotel in kwestie zorgt bovendien regelmatig voor een goede onderhoudsbeurt.

2. Uitstekende ligging

Kenmerkend voor de meeste hotels is dat ze uitstekend gelegen zijn, bijvoorbeeld op een aantrekkelijke en goed bereikbare toeristische locatie. Er is een voortdurende stroom aan toeristen en activiteiten, en dat creëert kansen voor beleggers.

3. Gemakkelijk te verkopen

Indien je niet langer in je hotelkamer wil investeren, zijn er verschillende eenvoudige manieren om de kamer te verkopen. Een bijkomend voordeel: als eigenaar bepaal je zelf de verkoopprijs.

4. Minder belastingen

Investeerders in hotelkamers moeten minder belastingen betalen. Wie bovendien leent om in hotelvastgoed te investeren, kan genieten van lage rentevoeten en fiscale voordelen. Daarnaast ligt het rendement van hotelvastgoed hoger dan klassiek vastgoed. Dat komt omdat je per dag verhuurt en niet per maand of per jaar. Daardoor kan je meer vragen.

5. Veiligheid en zekerheid

Eigenaars krijgen vaak een vast percentage van de winst van het volledige hotel. Ook van het restaurant, de vergaderzalen en de bar. Dat percentage ligt meestal tussen 75% en 90%.

6. Stijging huuropbrengsten

De verhuurprijzen van hotelkamers zullen in de toekomst nog stijgen. Dat komt doordat het aantal hotels aan de kust afneemt en de vraag naar slaapplaatsen steeds groter wordt.

7. Het hele jaar door opbrengst

De meeste hotels focussen op verschillende doelgroepen. Op weekdagen komen voornamelijk zakenmensen langs. In het weekend en tijdens de vakantieperiode zijn er veel toeristen en gezinnen met kinderen die even willen uitblazen. Daarnaast beschikken hotels over tal van faciliteiten, zodat ze het hele jaar door bezoekers aantrekken. Investeerders zijn dus zeker van inkomsten op regelmatige basis. 

Dit artikel delen

Suggesties voor u