Trendy wonen in oude gebouwen

Geschreven door Logic-Immo.be
2 maart 2021

Oude gebouwen een nieuwe bestemming geven

Oude gebouwen die niet meer gebruikt worden, krijgen tegenwoordig alsmaar vaker een nieuwe bestemming. Denk maar aan verlaten fabrieken, oude scholen, of kerken die niet meer bezocht worden. Deze leegstaande gebouwen worden dikwijls hergebruikt voor openbare diensten en doen bijvoorbeeld dienst als bibliotheek, museum, brandweerkazerne, enz… Je kan oude gebouwen echter ook omtoveren tot een mooie loft of design huis waar het erg trendy wonen is!

oude gebouw

Steden nieuw leven inblazen

Door oude gebouwen een nieuwe bestemming te geven worden verouderde stadswijken nieuw leven ingeblazen. Verlaten stadsdelen of oude industriewijken krijgen dan opnieuw betekenis en vormen een gezellig plekje in de stad, waar werkgelegenheid, groene ontspanningsruimten en openbare diensten elkaar kruisen en het begrip trendy wonen een heel nieuwe betekenis geven.

Architecturale pracht herontdekken

Sommige oude gebouwen hebben een belangrijke historische waarden omwille van hun prachtige architecturale structuur. Door zulke gebouwen een nieuwe bestemming en in te richten als trendy woning, kan de architecturale pracht van toen herontdekt en bewaard worden. Op die manier wordt ook de culturele en sociale waarde van de oude gebouwen hersteld.

Trendy wonen in lofts en design woningen

Oude industriegebouwen hebben als voordeel dat ze een mooie, open ruimte bieden die perfect is om in te richten als loft. Bovendien is het niet alleen trendy wonen in een gerenoveerd industriegebouw, maar ook energiezuinig wonen. Laat je dus niet meteen afschrikken door een hoge aankoopprijs; de energiekost die je bespaart op lange termijn maakt de aankoop zeker het overwegen waard!

Dit artikel delen

Suggesties voor u