Van industrieel gebouw tot design loft

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
28 januari 2021

Wonen in een oude loods

Als we vandaag “loft” zeggen, denken we meteen aan een interieur zonder muren of afscheidingen, waarbij licht en grove materialen een must zijn. Als we terug gaan naar de oorsprong van loft woningen, dan zien we dat het oorspronkelijk industriële loodsen waren, gerenoveerd tot woning. Van een loods tot een comfortabele loft, is er meestal maar één weg! Vaak is het resultaat heel verrassend en enorm aantrekkelijk, het nodigt mensen uit om zelf een loods te renoveren tot design loft. We kijken vanuit een zonnige hoek naar de industriële zones! 

loft

Het industriële verleden van de design loft

Van industriële loods naar een design loft, hier is het geheim van deze succesvolle transformatie: bewaar het industriële verleden van de loods. Kan je deze industriële design loft wel smaken? Dan ben je zonder twijfel fan van de eigentijdse design stijl. In deze stijl is geen plaats voor ouderwetse accessoires! De reële appreciatie van de architectuur met sporen van het industriële verleden is wat de loft zo’n unieke look geeft. Betonnen vloeren, structurele balken, kolommen, bakstenen muren en stalen trappen zijn van onschatbare waarde als we het over esthetiek in de design loft hebben.

Spelen met ruimte

Het grote voordeel van industriële gebouwen is de hoeveelheid ruimte. Magazijnen en fabrieken in het verleden waren altijd heel ruim. Op het moment dat de waarde van elke vierkante meter stijgt, is een industrieel gebouw dus zéker en vast een goede investering. Het idee dat je zomaar heel wat ruimte krijgt dankzij het industriële verleden van het gebouw. Door schuifdeuren te plaatsen, creëer je toch intieme zones en isoleer je bepaalde delen van het huis. Om een open ruimte te structureren is het de kunst om met de plafondhoogtes te spelen. Schilder bijvoorbeeld elk plafond in een verschillende kleur…

Maak van een industrieel gebouw iets warms

Voormalige industriële gebouwen en loodsen worden vaak gekenmerkt door een sober en koud gevoel. We raden daarom aan om bij de renovatie van een loods, warme materialen te gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor pluche vloerbedekking, licht houten meubilair en kleurrijke stoelen. Deze zorgen voor een mooi contrast met de industriële look. Wees wel voorzichtig met de hoeveelheid kleur! Ga niet te veel kleuren en materialen wild weg combineren, maar houd rekening met het geheel van de design loft. Een andere tip om het binnen warmer te maken: installeer een houtkachel of een open haard.

Dit artikel delen

Suggesties voor u