Vastgoed aan zee : Het leven in De Haan

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
15 januari 2021

De kustgemeente De Haan wordt door velen beschouwd als de mooiste van onze Belgische kust. De Haan heeft het langste zandstrand van onze kust, heerlijke wandel- en fietspaden middenin de natuur, en een stadscentrum vol pittoreske villa’s in Belle Epoque-stijl. Bovendien is De Haan de enige badplaats zonder echte hoogbouw. Reden genoeg dus om De Haan en haar vastgoedmogelijkheden eens te verkennen en er misschien wel uw toekomstig stekje van te maken!

Belgische kust

De Haan, geliefd door historische beroemdheden

Om te beginnen heeft onze Koninklijke familie De Haan verschillende keren bezocht. Koning Albert I verbleef hier in 1902 bijvoorbeeld een hele zomer. Leopold II zorgde er dan weer voor dat De Haan een groene extensie van Oostende werd. Maar niet enkel onze koningen hielden van De Haan. Ook de beroemde kunstenaar Ensor vertoefde regelmatig in De Haan, samen met Albert Einstein, Maurice Maeterlinck (winnaar van de Nobelprijs voor Literatuur in 1911), vredesactivist en auteur Stefan Zweig, enzovoort…

Kom tot rust in De Haan

De Haan is bovenal een rustige kustgemeente waar het leven elke dag zijn gewone gangetje gaat. U kan in De Haan heerlijk wandelen, fietsen, sporten, shoppen, enzovoort. Kortom, u kan er alles doen wat u zelf graag doet om volop van het leven te genieten!

Ideaal dus als u tijdens de vakantie even wil ontspannen aan de kust in Ă©Ă©n van de authentieke vakantiehuisjes die elk jaar te huur zijn. Wie verliefd wordt op De Haan en er een vaste verblijfplaats wil, kan terecht in de prachtige gezinswoningen die De Haan rijk is.  

All year round toerisme

Bent u op zoek naar een buitenverblijf of een woning als hoofdverblijfplaats aan de kust, maar wil u tijdens de zomermaanden zelf kunnen genieten en niet overspoeld worden door toeristen? Dan is De Haan de perfecte kustgemeente voor u! Deze gemeente wordt zelden overspoeld door dagjesmensen zoals dat in grotere badplaatsen als Blankenberge en Oostende soms het geval is. Massatoerisme op zomerdagen is hier eerder een uitzondering.

Ook tijdens de wintermaanden zijn er wel wat bezoekers, maar deze cijfers breken zeker geen records. Er is dus sprake van all year round toerisme in De Haan: de vakantiegangers zijn er wel, maar nooit in torenhoge aantallen.  

De Haan, toplocatie voor vastgoed

De Haan leeft en dat is ook te merken aan de vastgoedprojecten. Elk jaar zijn vinden er wel ergens bouwactiviteiten plaats, die de sfeer die in De Haan heerst versterken: alle nieuwbouwwoningen worden steeds geĂŻntegreerd binnen de bestaande wooncultuur. Zo mag u erop rekenen dat de authenticiteit altijd en overal bewaard blijft.

Zoekt u naar vastgoed aan zee? Dan is De Haan een toplocatie voor wie houdt van de zee, rust en ontspanning, zonder al te veel toeristen in de buurt. 

Dit artikel delen

Suggesties voor u