Vastgoed De Haan

Geschreven door Logic-Immo.be
3 maart 2021

De kust zonder hoogbouw

Droom je ervan om aan zee te wonen, maar hou je niet van de typische hoogbouw aan onze Belgische kust? Dan kan het vastgoed in De Haan je ongetwijfeld wél verleiden. In deze gemeente met ruim 12.500 inwoners zijn gebouwen van meer dan vijf verdiepingen namelijk niet toegelaten. Niet zo verwonderlijk dan ook dat De Haan prominent figureert in de lijst met de vijftig mooiste dorpen van Vlaanderen. Een blik op het woningaanbod van deze roemrijke kustgemeente.

De Haan

Vastgoed met stijl

De Haan – of Coq-sur-Mer in het Frans – is anders dan de andere Belgische badplaatsen. Je merkt het meteen als je afstapt aan het oude station uit de Belle Epoque: deze gemeente heeft duidelijk zijn eigen, pittoreske stijl.

Hoe dat komt? Koning Leopold II heeft aan het begin van de twintigste eeuw een eigendom van vijftig hectare duingrond in concessie gegeven aan drie bouwpromotoren die er een nieuwe badplaats met villa’s mochten bouwen. De Duitser Joseph Stübben tekende de plannen en die bepalen ook vandaag nog grotendeels het uitzicht van De Haan. Stübben was tuk op de Anglo-Normandische cottagestijl en verwerkte graag een vleugje art deco in de gevelversieringen. De Haan staat dan ook vol met villa’s met dakvensters, dakkapelletjes, balkons en veel schrijnwerk.

De immoprijzen in De Haan

Overweeg je naar te verhuizen naar De Haan of naar de deelgemeentes Klemskerke, Vlissegem en Wenduine? Of ben je geïnteresseerd in een tweede verblijf? Dan moet je rekening houden met deze vastgoedprijzen:

  • De gemiddelde prijs voor een gewoon woonhuis in De Haan bedraagt 267.031 euro. Dat is een flink stuk duurder dan in de aangrenzende gemeentes Bredene en Blankenberge.
  • Een appartement in De Haan kost gemiddeld 221.810 euro, wat eerder duur is in vergelijking met de buurgemeenten.
  • Voor een villa tel je gemiddeld 271.528 euro neer. Dat is meer dan in Bredene, maar minder dan in Blankenberge.
  • Bouwgrond in De Haan is dan weer relatief goedkoop. Je betaalt er gemiddeld 374 euro per vierkante meter voor.
Dit artikel delen

Suggesties voor u