Vastgoed in Duitsland: een goede investering

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
19 januari 2021

Geld beleggen bij onze Oosterburen

Vastgoed in Duitsland is een veilige haven in Europa, zo blijkt. Steeds meer mensen vinden hun weg richting onze Oosterburen om hun centen op een verstandige manier te beleggen. De lage rente op woonkredieten en een stabiele macro-economische situatie zijn de voornaamste redenen. Bovendien zijn woningen in Duitsland minder duur dan in België.

investeren

Vastgoed in Duitsland met hoog rendement

De laatste tijd wordt hoe langer hoe meer duidelijk dat steeds meer beleggers de weg naar Duitsland hebben gevonden. Ze profiteren van de lage aankoopprijzen en het hoge rendement van het kwalitatieve vastgoed. Het logische gevolg is dat de vraag naar vastgoed in Duitsland meer en meer stijgt. De verwachting is dan ook dat het vastgoed in waarde zal stijgen.

Vastgoed in Duitsland is goedkoop

Vastgoed in Duitsland is nog altijd een stuk goedkoper dan in België. In vergelijking met ons land is het prijspeil in Duitsland de afgelopen twee decennia vrij stabiel gebleven. In België hebben de vastgoedprijzen een opmerkelijke vlucht genomen. Een andere factor is dat de Duitse fiscus geen systeem van hypotheekrenteaftrek kent en dat de Duitse banken geen 100 % van de koopsom en kosten financieren wat een afremmend effect heeft op prijsstijgingen.

In de stad of op het platteland?

Volgens specialisten kan je best in bestaand vastgoed investeren in plaats van in nieuwbouw. De belangrijkste steden zijn: Hamburg, München, Frankfurt en Düsseldorf. Uiteraard kan je voor vastgoed in Duitsland ook buiten de steden terecht en je pijlen om een mooie woning op het platteland richten. Je doet er goed aan om je vooraf goed te informeren en eventueel te laten bijstaan door een specialist die op de hoogte is van het reilen en zeilen binnen de Duitse vastgoedsector.

Dit artikel delen

Suggesties voor u