Vastgoed op dijk in Knokke fors duurder geworden

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
3 maart 2021

Prijs appartement in jaar tijd met 133.000 euro gestegen

Droom je van¬†vastgoed¬†op de dijk van¬†Knokke? Dan moet je daar tegenwoordig dieper voor in je buidel tasten dan een tijd terug. In 2016 telde je gemiddeld¬†820.900 euro¬†neer voor een appartement op de Knokse dijk. In 2015 was dat ‚Äėmaar‚Äô¬†687.592 euro, zowat 133.000 euro of bijna¬†20 procent¬†minder.

Knokke

Gestegen vraag voor vastgoed in Knokke

De vastgoedcijfers van de Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat liegen er niet om. De gestegen vraag naar appartementen in Knokke heeft de prijs de hoogte ingejaagd. Met achttien procent was Knokke, op Oostende na, de populairste badplaats qua vastgoedtransacties. In de gemeente steeg het totale aantal transacties met een kwart.

Interessante investering

Bart van Opstal, woordvoerder van de federatie van notarissen, vindt de stijging in zo‚Äôn duur marktsegment opmerkelijk, maar ziet toch een verklaring. Door de¬†lage rentes op spaargeld¬†beschouwen kapitaalkrachtige investeerders een appartement op de dijk van Knokke als een¬†interessante investering. ‚ÄúHet vastgoed op de Knokse dijk is erg volatiel, maar het volgt wel de algemene stijgende trend‚ÄĚ, verklaarde van Opstal.

Wonen in Knokke

Knokke, een deelgemeente van Knokke-Heist, telt ruim 15.000 inwoners. De badplaats wordt als erg mondain gezien. De schitterende villa’s, het casino en de vele restaurants, modewinkels en kunstgalerijen zijn daar niet vreemd aan.

Natuurliefhebbers kunnen dan weer hun hart ophalen in het Zwin, een natuurgebied van 155 hectare, op de grens met Nederland. Ook een dagje strandpret of gaan golfen behoort tot de mogelijkheden.

Andere bezienswaardigheden in Knokke zijn onder meer de Sint-Margarethakerk en het Zoutekerkje.

De bereikbaarheid

Knokke is vlot te bereiken per trein. Met de wagen kun je de gewestwegen N34 of N49 nemen om naar de gemeente te rijden. In Knokke vind je ook het eindstation van de Kusttram, die langs de volledige Belgische kust rijdt. 

Dit artikel delen

Suggesties voor u