Vastgoed Spanje: is het een goede plan?

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
7 januari 2021

Investeren in Spaans vastgoed meer dan ooit buitenkans

Een tweede verblijf is altijd een interessante investering en een appartement in Spanje des te meer. Op vakantie gaan naar de Spaanse costa’s: dat betekent genieten van de zon, het strand en lekker uit eten gaan. Een tweede verblijf is sowieso interessant: gedurende een paar maanden overwinteren bij temperaturen van 20° C of een paar keer per jaar de zon opzoeken. Vastgoed in Spanje is op dit ogenblik overigens erg goedkoop onder de invloed van de crisis op de vastgoedmarkt.

Een appartement in Spaanje

Genieten van vastgoed in Spanje

Aan kuststroken geen gebrek in Spanje. Het land heeft een kustlijn van maar liefst 4.964 kilometer. Keuze genoeg dus om je favoriete plek uit te zoeken: de Costa Brava, Costa Dorada, Costa Blanca en natuurlijk de alom bekende Costa del Sol. Al decennia lang vinden Vlamingen de weg naar de witte stranden van het Iberische schiereiland. En nog altijd blijft vastgoed in Spanje het goed doen. Jaarlijks krijgen de Spaanse costa’s honderdduizenden toeristen over de vloer. Een woning kopen zal je geen windeieren leggen. Als je er zelf niet verblijft, kan je ze verhuren en er zo nog iets aan verdienen.

Uitgelezen kans om te investeren in vastgoed

De vastgoedprijzen in Spanje hebben de laatste jaren een steile duik genomen. De economische crisis heeft zich laten voelen wat geleid heeft tot een crisis op de vastgoedmarkt. Heel wat Spanjaarden slagen er niet meer in om hun lening af te betalen en hebben noodgedwongen hun woning moeten verlaten. Het is dus het ideale moment om je slag te slaan en een tweede verblijf op de kop te tikken. Vastgoed in Spanje kopen is dus meer dan ooit een buitenkans.

Heel het jaar door mooi weer

De Spaanse costa’s zijn met hun unieke klimaat een heel populaire vakantiebestemming. Het is niet voor niets dat de meeste Spanjaarden in eigen land met vakantie gaan. De mooie terrassen in de heuvels, waar wijn wordt verbouwt en de langgerekte sinaasappelplantages zijn adembenemend. Langs de kust zijn zowel pittoreske vissersplaatsjes als luxe boulevards te vinden. De streek is zo divers dat je er niet op uitgekeken raakt. Gedurende de zomer is het aan de Spaanse costa’s vrijwel elke dag rond de 30 graden of nog warmer en in de winter is het er meestal tussen de 15 en de 20 graden. Het is dus zalig wonen in Spanje.

Dit artikel delen

Suggesties voor u