Vastgoedprijzen in België

Geschreven door Logic-Immo.be
15 maart 2021

De vastgoedprijzen van 2014 onder de loep

De afgelopen jaren zijn de vastgoedprijzen hard gestegen, maar nu lijken ze toch hun piek bereikt te hebben. De tijd van de grote prijsstijgingen is duidelijk achter de rug: in 2014 stegen de prijzen van woningen in Vlaanderen met amper 0,7 procent naar een gemiddelde van 213.558 euro. De prijzen van appartementen stegen met 1,6 procent naar een gemiddelde van 214.465 euro. Dankzij het afschaffen van de woonbonus zullen de prijzen in 2015 voor het eerst sinds 2009 wellicht opnieuw dalen.

prix de l'immobilier

De vastgoedprijzen in Vlaanderen per provincie

Als we de vastgoedprijzen in Vlaanderen van dichtbij bekijken, dan zien we grote verschillen per provincie en per gemeente. In de provincies Vlaams-Brabant en Antwerpen liggen de vastgoedprijzen relatief hoog, terwijl Limburg en West-Vlaanderen veruit de goedkoopste provincies zijn. Dat de prijzen in Antwerpen en Vlaams-Brabant hoog liggen, hoeft niet te verbazen: beide provinciesteden en hun omringende gemeenten zijn populaire woonbestemmingen en de grote vraag stuwt de prijs de hoogte in. In de Kempen en in het oostelijk deel van Vlaams-Brabant liggen de prijzen van vastgoed wel in lijn met het gemiddelde van Vlaanderen.

De vastgoedprijzen in Vlaanderen per gemeente

Bekijken we de vastgoedprijzen per gemeente, dan zien we meteen dat de prijzen het hoogst zijn in de rand rond Brussel. Sint-Pieters-Woluwe steekt er met kop en schouders bovenuit met een gemiddelde prijs van 523.598 euro voor woningen en 331.399 euro voor appartementen. Kijken we naar de gemeentes in andere provincies, dan zien we volgende opvallende, dure uitschieters: Hove, Sint-Maartens-Latem en Knokke-Heist. Wie goedkoop wilt wonen, die moet de gemeenten aan de grens met Wallonië opzoeken: Menen, Ronse en Gingelom zijn veruit het meest betaalbaar.

Ben je benieuwd naar de vastgoedprijzen voor woningen, appartementen en villa’s in jouw gemeente? Dan moet je op de website van Statistics Belgium zijn.

Dit artikel delen

Suggesties voor u