Verkoop van appartementen in Brussel blijft stijgen

Geschreven door Logic-Immo.be
17 maart 2021

Oorzaak ligt bij grote vraag en dalende prijzen

De verkoop van appartementen in Brussel blijft stijgen. Dat komt door een groeiende vraag naar woonruimte en een daling van de prijzen.

Bruxelles

Brussel : grote nood aan woonruimte

De vraag naar woonruimte in Brussel blijft groot. Daar zijn verschillende redenen voor. De hoofdstad heeft haar imago opgefrist en trekt opnieuw meer jonge, hippe mensen aan. Daarnaast kent Brussel een jonge en snel groeiende bevolking. En die zijn allemaal op zoek naar hun eigen plekje onder de Brusselse zon.

De prijzen stagneren

Net als in de rest van het land schoten in Brussel de voorbije tien jaar de immobiliënprijzen de hoogte in. De vastgoedmarkt corrigeert zich nu. Ook Brussel ontsnapt niet aan deze trend, die versterkt wordt door een snel dalende rente en een lage inflatie. De conclusie: vastgoed in Brussel wint nog aan waarde, maar de stijgingen zijn de laatste vijf jaar afgevlakt. Zo steeg de mediaanprijs (met wegfiltering van uitzonderlijke resultaten) voor huizen en villa’s in het Brusselse vorig jaar met 2,9% tot 360.000 euro. De mediaanprijs van appartementen daalde echter met 2,6% tot 185.000 euro.

Vooral appartementen blijven in trek

Dat laatste is opvallend, aangezien de vraag naar appartementen groot blijft. In 2014 werden in de Brusselse regio liefst 9.000 appartementen verkocht. De meeste transacties vonden plaats in Brussel-Stad en Jette. Daar daalde de referentieprijs overigens met liefst 8%!

Volgens de orde van Brusselse notarissen komt dit omdat veel eigenaars van appartementen hun overdreven vraagprijs hebben gereduceerd tot een normaal niveau. Die prijscorrectie heeft de verkoop mee de hoogte ingestuwd. Een appartement blijft zo de best betaalbare oplossing voor jonge mensen en modale gezinnen die zich in Brussel willen vestigen. Zeker omdat de huurprijzen erg hoog blijven.

Heb je ook interesse om in Brussel te gaan wonen? En ben je op zoek naar een mooi en betaalbaar appartement? Neem dan een kijkje tussen het ruime aanbod!

Dit artikel delen

Suggesties voor u