Verrassend veelzijdig: alles over wonen in Wijnegem

Geschreven door Logic-Immo.be
10 maart 2021

Verrassend Wijnegem

Wijnegem? Dat ken je waarschijnlijk vooral van het riante Shopping Center. Inderdaad: het winkelmekka van Antwerpen en wijde omstreken ligt in deze gezellige gemeente. En wonen in Wijnegem biedt nog zo veel méér. Groen en ontspanning. Shopping en gezelligheid. En een topligging voor woon-werkverkeer.

Wijnegem

Gedroomde locatie vlakbij Antwerpen

Vanuit Wijnegem sta je in een wip in het centrum van Antwerpen: de tramlijn brengt je vlot tot onder de Boerentoren. Ook met de auto heb je een uitstekende verbinding met de Antwerpse ring aan de ene kant, en de E313 aan de andere kant. Je merkt het al: Wijnegem is een uitstekende uitvalsbasis voor mensen die werken in of rond de stad, maar rustiger willen wonen dan in de drukke metropool.

Een plek voor levensgenieters

Je hoeft Wijnegem niet uit om te proeven van het goede leven. Het Shopping Center is niet voor niets dé trekpleister van Wijnegem: met zijn 240 winkels en 57.574 m² winkeloppervlakte is het ondenkbaar dat je er je gading niet zou vinden! Ook in de straten van de buurt is het trouwens prettig winkelen.

Breng je je vrije tijd graag wat sportiever door? Dan vind je een uitlaatklep in het zwembad, bij een van de vele sportverenigingen, of in de groene oases van het provinciaal groendomein of het gemeentepark. In de omgeving vinden wandelaars prachtige domeinen en indrukwekkende 18e– en 19e-eeuwse landhuizen om zich aan te vergapen.

Wonen in Wijnegem is een uitstekend idee

Je ziet het: Wijnegem heeft meer dan genoeg troeven om een ideale woonlocatie te zijn. Een huis of appartement kopen in Wijnegem is bovendien een uitstekende investering, want de gemeente wordt alleen maar aantrekkelijker voor nieuwe bewoners. Een huis kostte er in 2014 gemiddeld €266.000, een appartement dan weer €293.000. Sinds 2013 dalen de prijzen er licht, dus grijp je kans om te gaan wonen in Wijnegem!

Dit artikel delen

Suggesties voor u