Vijf tips voor wie een goedkoop huis wil kopen

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
6 januari 2021

Een goedkoop huis kopen? Begin met een strategie

Een huis zoeken is een hele opgave. De huizenmarkt afschuimen, een droomhuis vinden dat binnen je budget past,… Het is allemaal niet eenvoudig. Wat je nodig hebt, is een strategie. Zo vind je redelijk snel het huis dat je wil en dat bovendien aan een schappelijke prijs. De eerste stap? Duidelijk omschrijven naar welk type huis je op zoek bent. Wil je een nieuw of iets ouder huis? Een vrijstaande woning of een appartement? Je kan pas gericht gaan zoeken als je hierop een antwoord kan formuleren.

Waar wil je wonen?

Maak voor jezelf uit waar je wil wonen voor je begint te zoeken. Welke faciliteiten moeten goed bereikbaar zijn? Zijn er scholen in de buurt? Zal je ’s morgens in de file staan? Het zijn allemaal dingen waar je rekening mee dient te houden als je een huis zoekt. Je mag trouwens best concreet zijn: drie of vier zones of buurten vooropstellen, helpt je al heel wat keuzestress te vermijden.

Denk vooruit

Zoek je een tijdelijk huis? Of plan je om voor aanzienlijke tijd te ‘nesten’? Als je van plan bent om je voor lange tijd te settelen, wijk je best niet te veel af van je prioriteitenlijst. Je wil immers nog jaren in je nieuwe huis wonen. Als je eerder op ‘doortocht’ bent, stel dan je verwachtingen bij. Zo zal je nog sneller een goedkoop huis vinden.

Leg je oor te luister bij experts

Het kan nooit kwaad om de raad van professionals te vragen. Vraag eens een (vrijblijvend) gesprek aan bij vastgoedexperts die de regio goed kennen, of veel weten over het type huis waar je naar zoekt. Ze kunnen je kostbaar advies geven om je zoektocht naar een goedkoop huis te vergemakkelijken.

Blijf realistisch

Kieskeurig zijn mag, maar het is wel belangrijk om realistisch te blijven en niet af te knappen op kleine imperfecties. Maar. Eén wauw-element mag ook je keuze niet vertroebelen. Het kan heel goed zijn dat de andere eigenschappen van het huis niet bevorderlijk zijn voor je woonkwaliteit. In geval van twijfel grijp je best terug naar je lijst met prioriteiten.

Laat je niet te veel beïnvloeden

Je zoekt natuurlijk altijd bevestiging. Iedereen hoort graag dat zijn keuze de juiste was. Maar toch raden we af om van héél je familie en/of vriendenkring bevestiging te zoeken. Het zal je alleen maar meer stress bezorgen. Kies Ã©Ã©n of twee mensen die je om raad vraagt en blijf voor de rest bij je criterialijst om af te toetsen of een woning al dan niet geschikt is.

Dit artikel delen

Suggesties voor u