Vlakbij de kust wonen? Ontdek immo in Koekelare!

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
4 maart 2021

Wil je graag dicht bij de kust wonen, maar toch ver weg van alle drukte? Dan is Koekelare de juiste woonplaats voor jou! Deze rustige gemeente ligt midden in het groen, en dat op minder dan 20 km van de zee. Ontdek snel welke troeven Koekelare nog meer te bieden heeft, ook op vlak van immo!

Oostende

Wonen in Koekelare, een rustige gemeente

Koekelare ligt in West-Vlaanderen en is met zijn 8.000 inwoners een kleine gemeente. Ze telt twee deelgemeenten: Bovekerke en Zande. Hoewel Koekelare landelijk gelegen is, vormt de Provinciebaan toch een snelle verbinding met Diksmuide en Torhout. Van daaruit kan je gemakkelijk de snelweg nemen naar alle uithoeken van het land.

Ontdek alle troeven van Koekelare

Immo kopen in Koekelare doe je vooral omdat je houdt van rust. Deze gemeente ligt immers midden in het groen en nodigt uit tot lange wandeltochten tussen de velden en weilanden. Het strand van Middelkerke ligt op ongeveer 18 kilometer afstand, dus een paar uurtjes naar zee gaan op zondagmiddag is perfect mogelijk, zelfs met de fiets!

Blijf je liever dichtbij huis? Dan haal je als natuurliefhebber vast je hart op in natuurpark De Mote, een natuurdomein van maar liefst 6 hectare groot. Verder is Koekelare natuurlijk ook bekend om de brouwerij Christiaen die midden in het dorpscentrum gelegen is. Dit is een prachtig monument, maar helaas wordt er geen bier meer gebrouwen. Gelukkig kan je voor een fris pintje steeds terecht in Ă©Ă©n van de vele horecagelegenheden!

Immo kopen in Koekelare

In Koekelare vind je alle soorten immo. In het centrum vooral huizen en appartementen, wat verder weg mooie villa’s en interessante bouwgronden met een rustige ligging. In 2013 bedroeg de gemiddelde prijs voor een woning in Koekelare 177.814 euro. Dat is heel wat minder dan het Vlaamse gemiddelde, dat op 212.265 euro ligt. Omdat de prijzen in deze gemeente het afgelopen jaar met ruim 4% gestegen zijn, is investeren in immo in Koekelare zeer interessant. Je kan er immers betaalbaar wonen, en dat op een boogscheut van de kust! 

Dit artikel delen

Suggesties voor u