Waar vind je de goedkoopste huizen met tuin in Wallonië?

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
21 maart 2023

Huizen met een mooie tuin waar je in de zomer heerlijk kunt vertoeven en barbecueën zijn populair, maar daar zijn er gelukkig heel veel van in België. Onze partner Realo heeft de statistieken voor ons verzameld en onthult dat de prijzen over het algemeen lager liggen in de grote steden van Henegouwen.

Eén constante blijft: de prijs van een huis met tuin kan hoog oplopen. Uit de statistieken van Realo blijkt dat Bergen en Charleroi de steden zijn met de laagste prijzen per m², terwijl een huis met tuin het duurst is in Brussel, Waver en Aarlen.

Huis met tuin zoekt eigenaar in Henegouwen

De provincie Henegouwen heeft dan ook de laagste gemiddelde prijs voor een huis met tuin: € 1310/m².

Een snelle zoektocht op Logic-Immo.be leidt bijvoorbeeld tot mooie huizen in Charleroi en Roux.

Voor gezinnen met een hoger inkomen biedt dit prachtige herenhuis in Charleroi, gebouwd in 1886, ruime gemeenschappelijke binnenruimtes en een tuin met veel privacy om heerlijk te genieten van de zon.

In Roux is dit mooie grote huis met 4 slaapkamers ideaal voor een groot gezin. De tuin is zeer lommerrijk en weelderig, perfect voor groenliefhebbers.

Mooie huizen met tuin elders in Wallonië

Ook de provincie Namen biedt een relatief betaalbaar woningaanbod (€ 1531/m²). In de provincies Luik, Luxemburg en Waals-Brabant zijn de huizen duurder.

Neem bijvoorbeeld dit huis te koop in Doornik. Echt niet duur, maar het moet wel wat gerenoveerd worden om te voldoen aan de behoeften van een jong modern gezin. Het heeft wel een mooie tuin en ligt op enkele minuten van het station. Een groot pluspunt.

Dan gaan we naar de buurt van Templeuve. Hier staat een 3-gevel woning te koop voor 270.000 € met maar liefst 3 garages, maar bovenal een zeer grote tuin. De woning is gelegen op een groot perceel van 2000 m².

Het is dus bewezen dat het nog heel goed mogelijk is om in Wallonië een huis met tuin te kopen tegen een betaalbare prijs!

Dit artikel delen

Suggesties voor u