Waarom wonen in Erpe-Mere echt wel de moeite waard is

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
8 maart 2021

Ontdek Erpe-Mere

Wonen naast Aalst en op 30 kilometer van Gent en Brussel? Deze ideale ligging vind je in de gemeente Erpe-Mere. Ongeveer 20.000 inwoners hebben dit voordeel al lang ontdekt. Bovendien ligt de verkoopprijs van een woning in deze gemeente een stuk lager dan het Vlaamse gemiddelde. 

Erpe

Wonen naast stad Aalst

Hou je van een bruisende stad, maar woon je toch liever wat rustiger? Kies dan voor een gemeente die zich naast een stad bevindt. Erpe-Mere is zo‚Äôn gemeente. Het bevindt zich in het zuidoostelijke deel van de provincie Oost-Vlaanderen. De stad Aalst is een buurtgemeente, maar ook steden zoals Dendermonde, Zottegem, Gent en Brussel liggen op minder dan 30 kilometer. Zo kan je je gemakkelijk verplaatsen. De gemeente bevindt zich namelijk langs de E40 en heeft hier een op- en afrit. Ook via verschillende gewestwegen en treinverbinding geraak je snel op andere plaatsen.

Hier verveel je je geen seconde!

Bovendien valt er heel wat te beleven in deze Oost-Vlaamse gemeente. Zo kan je de kruiskoutermolen bezoeken. Kom je helemaal tot rust in de natuur? Dan ben je in deze gemeente ook aan het juiste adres. Breng een bezoekje aan ‚Äėde Motte‚Äô. Deze heuvel wordt ook wel eens de Kasteelberg genoemd. Ga ook eens naar het natuurreservaat, den Dotter, en bewonder er de verschillende plantensoorten en vogels tijdens √©√©n van de vele fiets- of wandelroutes. Ook in het natuurlandschap Honegem worden natuurliefhebbers niet teleurgesteld. Vind je ook cultuur belangrijk? Jaarlijks wordt hier het ‚ÄėFestival van Vlaanderen‚Äô georganiseerd. In september wordt een concert georganiseerd.

Immo in Erpe-Mere

De¬†woningprijzen¬†verschillen in deze regio sterk van elkaar. In deze gemeente betaal je¬†gemiddeld 187.597 euro voor een woning. Dit bedrag ligt een stuk lager dan het Vlaamse gemiddelde van ‚ā¨212.230 en ook in buurgemeente¬†Aalst¬†betaal je iets meer. De woningprijzen van gemeenten in de buurt van Gent en in Vlaams-Brabant liggen ook een stuk hoger.¬†

Dit artikel delen

Suggesties voor u