Wachtebeke: wonen in het Nederlandse grensgebied

Geschreven door Logic-Immo.be
10 maart 2021

Immo in Wachtebeke

Hou je van wonen in een rustige gemeente, die wordt omgeven door veel groen en natuur? Dan is Wachtebeke een perfecte locatie. De grensgemeente met Zeeuws-Vlaanderen beschikt over enkele mooie troeven die je zeker zullen bekoren!

Wachtebeke

Geografische ligging

Wachtebeke vind je in het noorden van de provincie Oost-Vlaanderen, vlak aan de grens met Nederland. De landelijke regio vormt de overgang tussen het Waasland en het Meetjesland. In het midden van de gemeente stroomt de Moervaart, die het kanaal Gent-Terneuzen met de Durme verbindt.

De E34, die van Antwerpen naar Knokke-Heist loopt, ligt vlak naast Wachtebeke. Zo sta je op minder dan een half uur in Antwerpen. Ook steden als Sint-Niklaas, Lokeren en Gent zijn vlot bereikbaar. Wie graag een uitstapje maakt naar Zeeuws-Vlaanderen kan altijd terecht in de nabije gemeenten Hulst en Terneuzen.

Bezienswaardigheden in Wachtebeke

In het centrum van de gemeente bevindt zich de Sint-Catharinakerk. Samen met het kerkorgel en de pastorie wordt deze kerk uit de 13e eeuw als monument beschermd. Hetzelfde geldt voor het oude Vierschaargebouw uit 1600. Liefhebbers van industriële archeologie waarderen De Kalvebrug en de Overledebrug, twee beschermde ophaalbruggen over de Moervaart.

Wachtebeke kun je vooral associëren met natuurpracht. Het provinciaal domein Puyenbroeck, met het kasteel Puyenbrug, beschikt over maar liefst 150 hectare bos. Er is een permanente broedwand voor vogels aangelegd, die onder meer gebruikt wordt door de oeverzwaluw en de bijeneter. Een ijskelder dient als overwinterplaats voor vleermuizen. In de vijvers werden enkele ondiepe paaiplaatsen voor de vissen aangelegd. Kinderen kunnen zich ontspannen in het grote binnen- en buitenzwembad, het minigolfterrein of de speeltuin. Naast het domein ligt een golfclub en een sporthal.

Wonen in Wachtebeke: aantrekkelijk en niet duur

Vandaag is Wachtebeke vooral een residentieel gebied voor de hogere middenklasse. Toch zijn de immobiliënprijzen er niet hoog. In Wachtebeke bedraagt de gemiddelde prijs voor een huis 204.166 euro. Appartementen zijn iets duurder. Je betaalt gemiddeld 214.796 euro, wat zo goed als overeenstemt met het Vlaamse gemiddelde. Heb je interesse om een van de 7.300 Wachtebekenaren te worden? Ontdek dan hier alle mogelijkheden rond wonen in Wachtebeke!

Dit artikel delen

Suggesties voor u