Wat is de prijs van een woning in jouw gemeente?

Geschreven door Logic-Immo.be
26 januari 2021

Vastgoedprijzen stijgen lichtjes tijdens eerste jaarhelft

De prijs van een woning in België blijft toenemen. De vastgoedprijzen gaan dus omhoog, zij het niet in grote mate. In Vlaanderen steeg de prijs van kwaliteitswoonhuizen (250.000 euro) en -appartementen (240.400 euro) met 3 procent tijdens de eerste zes maanden van dit jaar. De prijs van villa’s nam minder toe: een prijsstijging van 1 procent tot 400.000 euro. Bouwgronden werden dan weer 7 procent (192 euro per vierkante meter) duurder.

schuldsaldoverzekering

Vastgoedprijs in jouw gemeente zelf opzoeken

De cijfers staan te lezen in de Trends Vastgoedgids 2012. Er is ook een handige online tool ontwikkeld waarmee je zelf met een paar muisklikken kunt opzoeken hoeveel een woning in jouw gemeente kost. De cijfers zijn afkomstig van de FOD Economie (gemiddelde vastgoedprijzen 2012).

Prijs van een woning in Elsene het duurste

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is koploper op het gebied van prijzige woningen in België. De prijs van een woning in Elsene bedraagt gemiddeld 511.086 euro, in Sint-Pieters-Woluwe 495.729 euro en in Sint-Lambrechts-Woluwe 478.221 euro.  

Ronse en Quaregnon goedkoopste gemeentes

In Vlaanderen is Ronse (Oost-Vlaanderen) de goedkoopste gemeente. Van heel België is dat Quaregnon (in de provincie Henegouwen). De prijs van appartementen stijgt vooral in (kleinere) steden als Brugge (West-Vlaanderen) en Hasselt (Limburg).

Vlaams-Brabant duurste provincie van het land

In Vlaams-Brabant stabiliseren de vastgoedprijzen, maar het blijft wel de duurste provincie van het land. In Kraainem betaal je gemiddeld 379.635 euro, terwijl de prijs van een woning in Wezenbeek-Oppem 371.760 euro is. Op korte termijn is de prijs het sterkst gestegen in West-Vlaanderen, op korte termijn (tien jaar) spant Antwerpen de kroon.

Dit artikel delen

Suggesties voor u