Wervik, een wervelende stad in West-Vlaanderen

Geschreven door Logic-Immo.be
8 maart 2021

Wervik, een stad met een Romeins verleden, bestaat uit twee deelgemeenten: Wervik en Geluwe. Verschillende bezienswaardigheden, natuur op het recreatie-eiland De Balokken, een uitgebreide stadsinfrastructuur, … Je merkt het, deze landelijke stad heeft heel wat te bieden! Bovendien liggen de woningprijzen in Wervik een stuk lager dan het Vlaamse gemiddelde.

Wervick

Ligging aan de Franse grens

Deze stad, gelegen aan de Leie, telt 18.130 inwoners. In de stad van de Wervikanen vormt deze rivier de scheiding tussen België en Frankrijk. De Leie stroomt Vlaanderen binnen via Wervik en in Gent gaat ze over in de Schelde. Naast de goede ligging aan de Franse grens, ligt Wervik op ongeveer 20 kilometer van grootstad Kortrijk en heeft het gemeenten zoals Menen en Wevelgem als buurgemeenten.

Stad met een rijke geschiedenis

Hoewel de stad een Romeins verleden heeft, zijn er daar geen architecturale restanten meer van te zien. Wel zijn er nog heel wat munten, schervenmateriaal en aardewerk gevonden. De stad heeft een rijke traditie van handel, smokkel en grensarbeid. In de 17e eeuw begon de tabaksteelt in Wervik en ook de tabakshandel volgde snel. Momenteel is deze stad bekend om het nationaal tabaksmuseum.

Genieten van lokale specialiteiten

Daarnaast zijn er ook veel kerken, molens en verschillende monumenten te bezichtigen. Er valt niet alleen veel te beleven op cultureel vlak, je kan er ook genieten van de gastronomische, lokale specialiteiten. Probeer eens een van de bieren, zoals het Goulburn bier, een artisanaal gebrouwen streekbier met een knipoog naar WOI. Ook het Romeins brood, de Romeinse worst en de vele zoete lekkernijen vallen zeker in de smaak. Zo benadrukt de tabakstaart, een taartje in de vorm van een tabaksblad met bladerdeeg, frangipane en praliné, het historische belang van de tabaksteelt voor de stad.

Immo in Wervik

Deze stad heeft ook een uitgebreide stedelijke infrastructuur. Met twee bibliotheken, een zwembad, sporthallen, gemeenschapscentra en een jeugdontmoetingscentrum is er voor elke Wervikaan wel wat wils.

Ben je op zoek naar een huis in Wervik? In het tweede trimester van 2014 bedroeg de gemiddelde verkoopprijs van een woning 135.464 euro. Wonen in Kortrijk kost natuurlijk een stuk meer…

Dit artikel delen

Suggesties voor u