Wie zoekt die vindt… een nieuwbouw appartement!

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
26 januari 2021

Column Jessie

Nadat we besloten hadden om een appartement te kopen, kon de zoektocht naar een leuk appartement beginnen. We hadden ons verwacht aan een lange periode zoeken en bezoeken van verschillende appartementen, totdat we dat ene perfecte appartement gevonden hadden. Maar eigenlijk ging alles veel sneller dan verwacht…

barokstijl

Het budget bepalen

Vooraleer we onze zoektocht naar het ideale appartement startten, wilden we ons budget afbakenen. We wilden namelijk niet eerst op internet zoeken, het perfecte appartement vinden, om daarna vast te stellen dat de vraagprijs boven ons budget lag. Dus gingen we op internet op zoek naar zo’n kredietsimulator om het maximumbedrag vast te leggen dat we konden spenderen. Uiteindelijk bepaalden we ons budget door ervan uit te gaan dat we ons appartement op 20 jaar konden afbetalen, zonder elke maand krap bij kas te zitten. We hielden daarbij ook rekening met de extra kosten die we zouden moeten betalen, zoals notariskosten, kosten voor kredietopening, belastingen, registratierechten, etc.

Het internet afschuimen

Daarna kon onze zoektocht naar ons droomappartement van start gaan. Vol spanning zochten we op verschillende immo websites naar een appartement in de omgeving van Mechelen. De eerste appartementen die we bekeken waren nogal ouderwets en lagen pal in het centrum van Mechelen. Wij wilden het liever rustiger houden, want we hielden van die landelijke omgeving waarin we beiden opgegroeid waren. Dus zochten we verder naar een appartement dat niet in de stad gelegen was en selecteerden postcodes in gemeenten rond Mechelen als zoekcriterium.

Gevonden!

Uiteindelijk viel ons oog op een nieuwbouwproject waarvan verscheidene appartementen reeds in aanbouw waren. Omdat de verkoop van deze nieuwbouw appartementen net gestart was, hadden we nog veel mogelijkheden en konden we kiezen uit verschillende opties: één, twee of drie slaapkamers, met of zonder tuintje en garage, oppervlakte, enz. Wij hadden meteen interesse voor  het appartement op de bovenste (derde) verdieping: een appartement met één slaapkamer en een terras van 8 m2. Dit appartement viel perfect binnen ons budget, had een open keuken en dat (relatief) grote terras zagen we ook wel zitten. Bovendien waren we van mening dat een nieuwbouwappartement een goede investering zou zijn.

Enthousiast belden we voor een afspraak en binnen de twee dagen werden verwacht bij de promotor van dit nieuwbouwproject. Benieuwd wat dat zou geven…

Dit artikel delen

Suggesties voor u