Wonen aan de Leie in Zulte: betaalbaar en bereikbaar

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
10 maart 2021

Zulte is een gemeente in Oost-Vlaanderen waar het zeer prettig wonen is langs de Leie. Dankzij de praktische ligging ben je snel in Gent of Kortrijk, maar ook natuurliefhebbers komen er aan hun trekken. Lees snel meer over deze boeiende gemeente en laat je er inspireren, net als Roger Raveel!

leie

Goede verbindingen met Kortrijk en Gent

In het midden tussen Kortrijk en Gent strekt de gemeente Zulte zich uit. Ze bestaat uit Zulte-centrum en de deelgemeenten Olsene en Machelen. Dankzij de E17 die naast Zulte loopt, zijn de verbindingen met de nabijgelegen steden optimaal. Het centrum van Kortrijk is met de wagen slechts 20 minuten rijden en op minder dan een halfuur sta je al aan het Gravensteen.

Wat heeft Zulte te bieden?

Aan voetbalclubs geen gebrek in Zulte, aan fans van eersteklasser Zulte-Waregem al helemaal niet! Gelukkig is ook het aanbod aan clubs en infrastructuur voor andere sporten erg uitgebreid, zodat iedereen zijn gading kan vinden. En ook aan de cultuursnuivers is gedacht!

In en rond Zulte kan je prachtig wandelen en fietsen langs de Leie. De oevers van de rivier waren in het verleden een inspiratiebron voor vele kunstenaars, zoals bijvoorbeeld Roger Raveel, die in Zulte woonde. Zowel wie sportief als artistiek aangelegd is, zal weg zijn van de mooie Leiestreek.

Een tocht door Zulte en de Leiestreek neemt je mee langs talloze kapelletjes en kunstateliers. Ook de twee kastelen die Zulte rijk is – het Kasteel van Olsene en kasteel Te Lake – zijn een bezoekje waard. Vergeet niet een culinaire stop in te lassen en te proeven van heerlijke streekproducten zoals de Zultse bokkebrokken.

Groot aanbod aan immo in Zulte

Het aanbod aan immo in Zulte is erg ruim en gevarieerd. Van appartement tot villa, van te verbouwen tot hypermodern, er staat altijd wel iets te koop in Zulte dat je bevalt. Bovendien vallen de vastgoedprijzen in deze gemeente goed mee. Voor een woning tel je gemiddeld 198.000 euro meer, wat minder is dan het Vlaams gemiddelde van 212.000 euro. Een appartement kost in Zulte gemiddeld 185.000 euro en voor een villa betaal je 359.500 euro.

Opvallend is dat wonen in Zulte een pak goedkoper is dan in de Oost-Vlaamse buurgemeenten. Zo betaal je in het aangrenzende Deinze gemiddeld 208.000 euro voor een woning en in buurgemeente Kruishoutem maar liefst 256.000. Betaalbaar wonen in een mooie streek, niet te ver van Gent, daarvoor moet je in Zulte zijn!

Dit artikel delen

Suggesties voor u