Wonen aan de Schelde in Spiere-Helkijn

Geschreven door Logic-Immo.be
10 maart 2021

De kleine, landelijke gemeente Spiere-Helkijn

Zoek je een rustige plek om te wonen? En wil je genieten van een landelijke omgeving? Dan is een prachtige woning in de West-Vlaamse gemeente Spiere-Helkijn perfect. De plattelandsgemeente is gelegen in de driehoek Kortrijk, Doornik en Oudenaarde, en grenst aan de Schelde. Spiere-Helkijn heeft een mooi, licht heuvelend landschap waar je ten volle kan genieten van de natuur. Kom meer te weten over deze faciliteitengemeente! 

Spiere Helkijn

Rust van toen, dynamiek van vandaag

In de samengesmolten gemeente Spiere-Helkijn, in de volksmond Spiere-Elking, wonen iets meer dan 2000 inwoners. Een kleine gemeente waar je in alle rust van de natuur kan genieten. Het panoramisch landschap dat zich uitstrekt langs heel wat weides, velden en groene oevers. Die lenen zich perfect om te wandelen, te fietsen of paard te rijden. Het Spierekanaal en de Schelde vormen een natuurlijke taalgrens tussen de West-Vlaamse gemeente en Henegouwen. Naast landelijk is de gemeente ook dynamisch met faciliteiten voor Franstaligen. 

Bezienswaardigheden in Spiere-Helkijn

Kasteel Spiere is bouwkundig erfgoed gelegen in Spiere dat dateert van de 14e eeuw. Het werd vernield door de Fransen tijdens de oorlog tegen de hertog van Bourgondië. In 1710 werd het kasteel heropgebouwd en zo pronkt het nog steeds tussen de velden van Spiere. Ook Helkijn heeft een kasteel. Het is gelegen langs de Scheldeoever, verborgen in een prachtig park. Na de eerste wereldoorlog werd het landgoed als buitenverblijf van de familie Samain ingericht.

Wonen in Spiere-Helkijn

Droom je helemaal weg bij het idee om hier te wonen? Voor een gemiddelde van €160.500 koop je al een mooie woning in Spiere-Helkijn. Je hebt overigens keuze tussen prachtige huizen, diverse hoeves en schilderachtige villa’s. In de buurtgemeenten betaal je iets meer: in Avelgem ben je gemiddeld €168.968 kwijt per woning, in Zwevelgem €172.609 en in Kortrijk €172.431.

Dit artikel delen

Suggesties voor u