Wonen bij de Brakelaars in het Oost-Vlaamse Brakel

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
8 maart 2021

Wonen in Brakel

Ben je op zoek naar een gemeente waar het rustig wonen is? In een schilderachtige omgeving die bovendien bruist van het leven? Dan presenteren wij je alvast graag de Oost-Vlaamse gemeente Brakel, dat behoort tot het arrondissement Oudenaarde. De Brakelaars hebben het goed gezien: wonen in Brakel, dat is prachtig wonen in de Vlaamse Ardennen én de denderend mooie Denderstreek. Welke kern je ook kiest – zij het Elst, Everbeek, Michelbeke, Nederbrakel, Opbrakel of Zegelsem – in Brakel kom je echt tot rust.

Brakel

Heerlijk haastloos in Brakel

In Brakel en haar vele kernen valt heel wat te beleven. Zo is het prachtige, heuvelachtige gebied perfect voor wandel- en fietsfans die zich eens helemaal willen uitleven. Maar ook op het gebied van geschiedenis heeft de charmante gemeente heel wat in petto. De Sint-Martinuskerk in Opbrakel, bijvoorbeeld, is ongetwijfeld een bezoekje waard, en de Toepkapel (Nederbrakel) en Sint-Ursmaruskerk (Zegelsem) zijn dat zeker ook. Ook Kasteel ter Wolfskerke en het Kasteel van Lilare mogen niet ontbreken op je to-seelijst!

De ligging van Brakel

In Brakel doe je trouwens twee keer voordeel. Je krijgt er niet alleen heel wat rust en ademruimte, ook de ontsluiting naar bijvoorbeeld Gent en de rest van Vlaanderen is een troef. Dankzij de nabijheid van de N8 en de N48 ben je in een wip overal in Vlaanderen. Maar omliggende gemeenten zoals Geraardsbergen, Lierde en Zottegem zijn uiteraard ook altijd een bezoekje waard. Het station van Lierde (Melle-Geraardsbergen) is perfect met de fiets bereikbaar.

Immo in Brakel

Zo zie je maar: in Brakel valt heel wat te beleven. Ben je helemaal overtuigd van de vele troeven die deze gezellige gemeente te bieden heeft en wil je de meer dan 14.000 Brakelaars vervoegen? Dan vertellen we je natuurlijk graag hoe het gesteld is met de huizenprijzen in Brakel. Die bedragen gemiddeld € 184.000. Dat is heel wat goedkoper dan het Belgische gemiddelde en dat van het Vlaams Gewest. Voor deze schappelijke prijs krijg je heel wat in de plaats.

Dit artikel delen

Suggesties voor u