Wonen in Ardooie: landelijke en rustige gemeente

Geschreven door Logic-Immo.be
8 maart 2021

Centraal gelegen in West-Vlaanderen

De 9000 Ardooienaren genieten elke dag van de rust in hun gemeente. Ardooie bestaat momenteel uit deelgemeenten Ardooie en Koolskamp en buurtwijken De Tassche en ‘t Veld. De landelijke gemeente is gelegen in West-Vlaanderen, op zes kilometer van Roeselare. Ook Izegem en Tielt liggen er zeer dicht bij. De naam Ardooie komt van de samenvoeging van twee Latijnse woorden ‘ard’ en ‘oy’, wat aarde en leegte betekent. Hiermee wordt een plaats bedoeld die laaggelegen is en vruchtbare grond bevat. 

Ardooie

Ardooie is, naast een landelijke en rustige gemeente, ook een industrieel dorp. Metaalverwerking, textiel, veeteelt, veevoederverwerking en voedingsproducenten hebben allemaal hun weg naar de gemeente gevonden. Trends riep Ardooie in 2002 en 2005 uit tot beste zakengemeente van België.

Bezienswaardigheden in Ardooie

Ardooie telt heel wat bezienswaardigheden. Zo is er onder andere de Sint-Martinuskerk, met haar geklasseerde toren. Een wandeling langs het oud gemeentehuis, het kasteel van Ardooie of de grot van Gapaard is ook zeker de moeite waard.

Hou je ervan om na je werk of in het weekend te ontspannen tijdens een fietstocht? Dan biedt wonen in Ardooie nog een voordeel. De veldroute laat je 36 kilometer lang genieten van de landelijke gemeente met zijn vele hoeves en weilanden. Je vervelen in deze gemeente en omstreken zal je zeker niet doen.

Immo in Ardooie

De gemiddelde woningprijs in 2013 is er 205.461 euro. Dat is 14 procent duurder dan in 2012. De omringende gemeenten zijn wel wat goedkoper. Zo betaal je in Roeselare bijvoorbeeld 179.125 euro en in Izegem 166.913 euro. Enkel Wingene is duurder: 218.188 euro.

Wil je meer informatie over wonen in Ardooie? Dan kan je altijd eens langs gaan bij de woondienst van de regio Roeselare.

Dit artikel delen

Suggesties voor u