Wonen in Blankenberge

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
8 maart 2021

Niet enkel plezier op de pier!

Elke Vlaamse kustgemeente heeft haar eigen karakter, en dat van Blankenberge is erg uitgesproken. Blankenberge, dat ook tekst- en liedjesschrijver Hugo Matthysen inspireerde, gaat er prat op de populairste badplaats te zijn en te bruisen van energie. Er is altijd wat te beleven want het aanbod aan familievermaak en bezienswaardigheden is bijzonder ruim. Het spreekt voor zich dat niet enkel dagjestoeristen daar hun voordeel mee kunnen doen. Vandaar dat Blankenberge ook aan belang wint als locatie voor een tweede verblijf en als vaste verblijfplaats. En niet alleen omdat de succesvolle schrijver Pieter Aspe er ook woont. 

Blankenberge

Architectuurparels

Blankenberge beschikt over een breed en lang zandstrand: het is 3 kilometer lang en bij eb 350 meter breed. Het biedt dus alle comfort  dat zonnekloppers  in de zomer en strandwandelaars in de winter verwachten. DĂ© grote blikvanger op dat strand blijft natuurlijk de pier. Naar het voorbeeld van  gelijkaardige constructies die men ook terugvindt in Britse badplaatsen zoals Brighton,  geeft de 350 meter lange steiger die in 1933 werd gebouwd, iedereen die erover wandelt het gevoel dat hij of zij over water kan lopen. 

In het ronde gebouw bevindt zich niet alleen een gezellige bar, maar ook een tentoonstellingsruimte en een auditorium met een capaciteit van 80 mensen, dat zich vier meter onder de zeespiegel bevindt. Het ronde gebouw op de pier is echter niet de enige architecturale parel in de stad. Een ander beroemd gebouw is de stijlvolle “Paravang” – West-Vlaams voor windscherm – uit de periode van de Belle Epoque, in het begin van de eenentwintigste eeuw, toen het kuuroordtoerisme nog in volle bloei was. Omdat Blankenberge vooral een bijzonder populaire badplaats is geworden, wordt soms te gemakkelijk vergeten at het ook één van de plaatsen is in België waar nog de meeste art nouveau is te bewonderen.

Verveling heeft geen kans

Blankenberge heeft echter nog veel meer te bieden dan mooie architectuur. Het is een stad waar shoppers, sporters en culinaire genieters zich honderd procent thuis voelen. Sporten hoeft immers niet beperkt te blijven tot een rondje rijden in de lustige Velodroom die bekend staat om zijn zeventig knotsgekke fietsen. Ook fietsen in de polderomgeving, skaten op boulevards of kitesurfen zijn mogelijkheden die zomaar voor het grijpen liggen. Recreatie voor jong en oud wordt in Blankenberge met de hoofdletter R geschreven. Verveling heeft hier geen kans. Ook niet voor kinderen die bijvoorbeeld in het Sea Life Center een magische onderwaterwereld kunnen ontdekken. En dan hebben we het nog niet gehad over de jachthaven, de discotheken en het casino, die eveneens veel leven in de brouwerij brengen.

Veel mooie nieuwbouwprojecten

Omdat Blankenberge zo sterk focust op bruisende activiteiten, kan wie er komt wonen, eigenlijk een soort permanent vakantiegevoel krijgen. Dat spreekt steeds meer mensen aan en de nieuwbouwprojecten tieren dan ook welig. We kunnen ze hier onmogelijk allemaal opnoemen,  maar citeren er toch enkele. Zo is de residentie Waldorf & Statler een mooi nieuwbouwproject  van Immo Blankenberge. Het omvat kwalitatieve appartementen met 1 of 2 slaapkamers  met terras en t en is enerzijds gelegen in de Smet de Naeyerlaan en anderzijds in de L. Dujardinstraat. De residentie  Sterken Dries, ontwikkeld door vastgoedbedrijf Dewaele,  is dan weer heel centraal gelegen in de Kerkstraat, tussen het station en het strand. Het project ligt op wandelafstand van vele restaurants, winkels en de pier. 

De appartementen zelf hebben een oppervlakte tussen 135 en 165m²  en ze beschikken over mooie zonneterrassen. Ze bieden in het centrum van Blankenberge toch wel verrassend veel ruimte. Ondergronds zijn er garages, bergingen en een fietsenstalling. De residentie Gaultier I van Groep Caenen is dan weer gelegen op de zeedijk van Blankenberge, vlak tegenover de pier. Het gaat om een uniek stukje onroerend erfgoed. Alle appartementen hebben een frontaal zeezicht. De residentie omvat appartementen met 2 slaapkamers en een unieke penthouse met 4 slaapkamers en riante zonneterrassen.   

Opvallend is ook het project ’t Karveel van de Drongense projectontwikkelaar Group LN, dat thuishoort in de categorie “exclusief”. Het gaat immers om zes duplexappartementen met telkens twee slaapkamers.   Elk appartement beschikt over een inkomhal, open keuken, 2 badkamers met bad en/of douche, toilet en een aangename leefruimte met een ruim terras ! Tevens is er een berging en fietsenstalling voorzien. Deze en vele andere projeten geven duidelijk aan dat er momenteel heel veel belangstelling is voor wonen in Blankenberge. Maar dat is ook logisch want deze badplaats heeft veel meer te bieden dan “plezier en vertier op de pier.” 

Dit artikel delen

Suggesties voor u