Wonen in Bredene

Geschreven door Logic-Immo.be
8 maart 2021

Natuur, rust en gezonde zeelucht

Bredene is een sfeervolle kustgemeente die een unieke plaats inneemt in het Belgische kustlandschap, omdat het de enige plaats is waar de duinen rechtstreeks overgaan in het strand. Wandelen op de dijk is er dus in Bredene niet bij, maar toch moet deze gemeente in gezelligheid zeker niet onderdoen voor zijn bekendere buur Oostende. Bovendien vinden bewoners hier ook de combinatie van rust en flink wat activiteiten. 

Bredene

Naaktstrand en natuur 

Het naaktstrand van Bredene is één van de kenmerkende eigenschappen waarmee de kustplaats zich op de kaart heeft gezet. Maar terwijl dat tot een aantal jaar geleden nog een beetje als een curiositeit werd beschouwd, is het nu eigenlijk niet meer dan een leuke gimmick. De ligging aan de voet van een beschermd duinenreservaat waarborgt bovendien de privacy. Zo vormt het ook geen hinderpaal voor wie gekleed langs de waterlijn wil kuieren. De kustgemeente heeft trouwens nog heel wat andere troeven om uit te spelen: van het geanimeerde strandleven in de zomer tot de mogelijkheid om in de andere seizoenen hier echt flink uit te waaien zoals dat voor wandelaars en fietsers bedoeld is.

De rust van de natuur zijn in Bredene voelbaar dichtbij. Zo is het natuurpark ’t Paelsteenveld een echte aanrader. Het 10 hectaren grote park ligt in de onmiddellijke omgeving van de duin-polderovergang waardoor de graslanden een typische en soms zeldzame kustflora herbergen, een bloemenpracht die ook een onweerstaanbare aantrekkingskracht heeft op vlinders. Ook talrijke broedvogels vinden in het park een voedselrijke thuishaven. Wie in het mooie kader van ’t Paelsteenveld wil sporten, kan terecht op een voetbalveld, petanqueveld of fit-o-meter. En voor de kleinsten zijn er aantrekkelijke speelpleintjes. Voorts dragen onder meer ook de visserskapel en de vuurtoren bij tot het pittoreske karakter van Bredene. 

Gemeentelijk woonbureau 

De combinatie van de rust, de natuur en de nabijheid van het strand blijft heel wat kandidaat-kopers aantrekken. Niemand zal ontkennen dat de populariteit van de gemeente de jongste jaren sterk is toegenomen en het gemeentebestuur gaat dan ook niet alleen prat op het stijgende aantal inwoners, maar ook op de talrijke nieuwe bouwprojecten.

Om de inwoners van de gemeente wegwijs te maken in al de verschillende maatregelen van de diverse administraties om bouwen en wonen wat te vergemakkelijken en om uitleg te geven bij mogelijke financiële voordelen, nam het gemeentebestuur het initiatief om het gemeentelijk woonbureau op te richten. Dit gemeentelijk woonbureau is niet alleen het infopunt voor alle woonvragen, het helpt de kandidaten om te bouwen of een pand te kopen ook met hun  administratieve formaliteiten om bijvoorbeeld een premie te verkrijgen of een sociale woning aan te vragen. 

Interessante nieuwbouwprojecten

Er is een veelheid aan interessante nieuwbouwprojecten in Bredene en we hebben niet de plaats om ze allemaal te belichten. Toch halen we er enkele naar voor. De residentie Waterweelde van Ostendia, met een adembenemend uitzicht op de watersportplas de Spuikom gaat prat op appartementen met royale leefruimtes. Wie een nieuw leven wil opbouwen aan de kust, zo heet het bij deze ontwikkelaar, wil ook daar de luxe en de ruimte die hij of zij gewoon is. Die ruimte vertaalt zich voor residentie Waterweelde ook in Zuidgerichte terrassen met een oppervlakte tot  vierkante meter. Ook de op en top luxueuze afwerking zal ongetwijfeld kandidaten overtuigen om hier te kopen.

Woonproject DuinenZicht van Bostoen bevindt zich dan weer op wandelafstand van de zee en het strand. Deze verkaveling, met keuze uit appartementen met één of twee slaapkamers, is omgeven door de natuur en dé plaats om dag in dag uit gezonde Noordzeelucht in te ademen. Immo Gryson pakt ook nabij de Spuikom uit met een nieuwe verkaveling met driewoonst. De eigendommen bestaan op het gelijkvloers uit een inkom met gastentoilet, een lichtrijke open woon-annex eetkamer, een ruime keuken en een praktische berging. Op de verdieping treffen we 4 volwaardige slaapkamers, een badkamer, een apart toilet en is er via een luik toegang tot de zolder. Kopers hebben de mogelijkheid om de afwerking en materialen zelf te kiezen zodat vloer, keuken en badkamer helemaal aan hun wensen beantwoorden. De woningen voldoen aan alle normen en wetgevingen en hebben E-peil 50. 

Dit artikel delen

Suggesties voor u