Wonen in Brugge

Geschreven door Logic-Immo.be
8 maart 2021

Veel meer dan een prentkaart

Het aantal foto’s dat toeristen die voortdurend “ah” en “oh” kreetjes slaken van bewondering elk jaar in Brugge nemen, loopt in de miljoenen. In een dergelijk decor kunnen wonen blijft ook voor veel landgenoten een droom, die overigens niet altijd onbereikbaar hoeft te zijn. 

Brugge

Stitched Panorama

Open monden van verbazing

De Reien, het Minnewater, de Halletoren, de Burg: het zijn maar enkele van de trekpleisters die elk jaar weer honderdduizenden toeristen vanuit de hele wereld naar de West-Vlaamse hoofdstad brengen. Vaak met open mond staren ze naar de pracht van het Begijnhof, de boogbruggetjes en het Brugse kant. Uren maken ze zoek in de musea met een ongekende culturele rijkdom. Ongetwijfeld herhalen ze een aantal keer per dag tegen elkaar hoe schitterend het niet moet zijn om hier dag in dag uit te kunnen wonen. 

Want zoals de Brugse volkszanger bij uitstek Willy Lustenhouwer in een ode aan zijn stad ooit zei: “Brugge is oltied schoone” – Brugge is altijd mooi. Geen wonder dus dat vastgoed er nog altijd bijzonder in trek is. Temeer omdat Bruggelingen maar al te goed weten dat de stad nog altijd veel rustige en groene plekjes heeft die min of meer verborgen blijven voor de toeristische massa.

Werelderfgoed

Het prentkaartgehalte van het unieke historische Brugse patrimonium dat door Unesco is erkend als werelderfgoed, is zo hoog dat de andere troeven van de stad wel eens uit het oog worden verloren: het groen, de netheid, de ligging dicht bij de zee, de gemakkelijke bereikbaarheid, de veiligheid, de sociale rust, de gezelligheid, het ruime culturele aanbod en de vele terrassen, waarop het heerlijk toeven is om naar de mensen en hun bezigheden te kijken. Het zijn allemaal aspecten die vastgoed er redelijk duur maken. De jongste jaren is het Brugse stadsbestuur echter via stadsvernieuwingsprojecten, premies en diverse corrigerende maatregelen het betaalbaar wonen blijven ondersteunen.  

Zo is in de oude militaire kazerne in de Peterseliestraat een mooi project gerealiseerd met sociale woningen, een buurtpark en buurtgarages. Ook andere oude sites hebben nieuwe bestemmingen gekregen en zijn nu omgetoverd tot aantrekkelijke woonomgevingen. Daarin is ook plaats voor woonunits met kleinere oppervlakte die door investeerders worden verhuurd. Geen wonder dus dat nieuwbouwprojecten in en rond Brugge kunnen rekenen op zeer ruime belangstelling. 

Interessante nieuwbouwprojecten

We kunnen in dit artikel onmogelijk alle op stapel staande nieuwbouwprojecten toelichten. Maar we pikken er toch enkele uit. Om in te spelen op de aanhoudende vraag naar kwalitatief vastgoed pakt OC Vastgoed binnenkort uit met een nieuw luxueus project met tien aangename appartementen in het stadscentrum, dat binnenkort nader zal worden toegelicht. 

Een blikvanger bij Immo Delbecque is De Wispeltuin met een unieke ligging op een oude kloostersite in hartje Brugge en met 25 stapelwoningen en 5 appartementen rond een unieke tuin. Er werd in Residentie Wispeltuin gezorgd voor een uitgekiende mix van een authentiek kader en een prachtige, eigentijdse wooninterpretatie. Een bijzonder evenwicht tussen rust en sfeer, nieuw en oud. De ontwikkelaar noemt het de stadswoning van de toekomst. De aanwezigheid van een gezellige tuin en op het zuiden gerichte terrassen versterken dit gevoel.

Groep Dewaele pakt dan weer uit met  The Penthouses in het project “Nieuw Brugge” aan de Hendrik Brugmanstraat.  De nieuwe fase van ‘Nieuw Brugge’ bestaat uit twee nieuwe gebouwen met een groen ingericht binnenplein en sluit naadloos aan op de twee fases die reeds werden gerealiseerd. Het grootste gebouw huisvest kantoren en een hotel. Daarboven, op de negende, tiende en elfde verdieping komen prachtige, luxueuze appartementen, ‘The Penthouses’. 

Het project omvat 18 appartementen, met 2 of 3 slaapkamers, die stuk voor stuk een adembenemend zicht bieden op de historische binnenstad van Brugge. De nabijheid van het stadscentrum, het groen van de stadsvesten, de stationsomgeving maar ook de vlotte verbinding met de grote invalswegen geven het project een unieke uitstraling.

Dit artikel delen

Suggesties voor u


Artikelen over hetzelfde onderwerp