Wonen in Brussel-stad

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
8 maart 2021

Een blik op de immo in onze hoofdstad

Ben je kosmopolitisch ingesteld en wil je in het hart van Europa wonen? Dan droom je misschien wel van vastgoed in Brussel-stad. De hoofdstad van ons land is erg veelzijdig en heeft heel wat te bieden. Maar houd wel rekening met het prijskaartje!

Bruxelles-Ville

Brussel en zijn deelgemeenten

De stad Brussel ‚Äď in het Frans Bruxelles-Ville of Ville de Bruxelles ‚Äď telt bijna 180.000 inwoners. Een derde daarvan woont in het centrum, dat ook de¬†historische Vijfhoek¬†genoemd wordt. Ongeveer de helft van de inwoners vind je in de deelgemeentes¬†Laken,¬†Neder-over-Heembeek¬†en¬†Haren. De rest woont in de buurten rond de¬†Louizalaan, bij het Ter Kamerenbos en in de Europese wijk, waarvan het grootste deel ook bij Brussel-stad hoort.

Het leven in Brussel-stad

Brussel is een heuse grootstad. Het World Migration Report 2015 noemt het na Dubai zelfs de meest kosmopolitische stad ter wereld. In Brussel-stad vind je tientallen nationaliteiten (in het volledige Brussels Gewest zijn dat er 182). De verschillende wijken hebben elk hun eigen charme, denk maar aan de Marollen, de Koningswijk of de Zennewijk.

In Brussel vind je heel wat overheidsinstellingen en hoofdzetels van grote bedrijven. De stad is vlot bereikbaar per auto en met het openbaar vervoer. In de stad zelf is er een groot aanbod aan metro‚Äôs, trams en bussen.

De vastgoedprijzen

Wie een eigendom wil kopen in Brussel-stad, moet rekening houden met deze gemiddelde vastgoedprijzen:

  • Woonhuis: 386.052 euro
  • Appartement: 260.355 euro
  • Villa: 461.143 euro
  • Bouwgrond: 406 euro per vierkante meter

Wonen in Brussel-stad is dus allesbehalve goedkoop, al zijn er andere gemeentes in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest waar je voor vastgoed nog dieper in je buidel moet tasten. Zo zijn Sint-Lambrechts-Woluwe en Sint-Pieters-Woluwe bijvoorbeeld stukken duurder. De gemeentes ten westen van Brussel-stad (onder meer Anderlecht, Sint-Jans-Molenbeek en Jette) zijn dan weer goedkoper. 

Dit artikel delen

Suggesties voor u