Wonen in de Rupelstreek: waar natuur, cultuur en gastronomie elkaar vinden

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
8 maart 2021

Ideale ligging, omringd door natuur

Gemeenten zoals Boom, Schelle, Rumst, Niel en Hemiksem maken deel uit van de Rupelstreek. Die bevindt zich op ongeveer 12 km van Mechelen, 14 km van Antwerpen en 31 km van Brussel. Ideaal dus om te wonen en werken!

Rupelstreek

Zoals je uit de naam al kan afleiden ligt de Rupelstreek niet alleen langs de Schelde, maar ook aan de Rupel. Ze wordt in Rumst gevormd door de samenvloeiing van de Dijle en Nete. Wandelen en fietsen zijn hier ideaal. Je kan er gebruikmaken van de verschillende wandel- en fietsbruggen. De Rupelstreek staat gelijk aan 228 kilometer fietsplezier. Ook aan wandelroutes is er in deze regio geen gebrek. Door de klei-ontginning in het verleden is het nu een streek met een uniek landschap. Ideaal om te genieten van de natuur. De verschillende natuurgebieden, zoals de Rupeldijk, zijn perfect om tot rust te komen.

Gastronomie en cultuur in de Rupelstreek

Een museum bezoeken, kastelen bezichtigen, monumenten bekijken: het is allemaal mogelijk. In Boom vind je het steenbakkerijmuseum. Daarnaast kan je ook de Sint-Bernardusabdij in Hemiksem en de Laarkapel in Schelle bezoeken.

Geniet na je wandeling of fietstocht van de vele streekproducten. Liefhebbers van zoetigheden kunnen kiezen voor Rupelsteentjes of Rupelgebak. Ook verschillende bieren en jenevers, zoals de Rupeldruppel, zijn gekend in de streek. Heb je grote honger? Dan kan je kiezen voor gerechten zoals de Boomse pan, een eenpansgerecht met aardappelen, roerei en groenten.

Immo in de Rupelstreek

Wonen in de Rupelstreek biedt heel wat voordelen. Voor een woning tel je in Hemiksem gemiddeld 198.187 euro neer. Rumst is wat duurder, met 231.532 euro, en Boom is de goedkoopste gemeente, met 173.961 euro (ter vergelijking: het Vlaamse gemiddelde bedraagt 212.265 euro).

Dit artikel delen

Suggesties voor u