Wonen in Deerlijk

Geschreven door Logic-Immo.be
8 maart 2021

Op zoek naar een gezellige stek in West-Vlaanderen?

Ben je verliefd geworden op de polders en het heuvelland van West-Vlaanderen? Wat denk je er dan van om in Deerlijk te gaan wonen? Deerlijk is een kleine, rustige gemeente gelegen vlakbij Kortrijk. De ruim 11.000 inwoners zijn verdeeld over twee kernen: Deerlijk en Sint-Lodewijk. Je vindt er voor elk wat wils, en dankzij zijn ligging vlakbij Oost-Vlaanderen en aan de E17 zijn grote steden als Gent en Brussel nooit veraf.

Deerlijk

Deerlijk: een korte geschiedenis

Deerlijk is een gemeente met een rijke geschiedenis, die teruggaat tot 7000 v. Chr. De eerste nederzetting op het grondgebied van Deerlijk ontstond vermoedelijk tijdens de Romeinse tijd. Deerlijk zelf ontstond een stuk later, in de 10de eeuw, die dankzij de kerk op haar grondgebied uitgroeide tot dorpsheerlijkheid en parochie.

Rustig wonen op de grens met Oost-Vlaanderen

Je werkt in Oost- of West-Vlaanderen en je bent op zoek naar een goede uitvalsbasis? Dan zit je goed in Deerlijk. Deerlijk ligt vlakbij Kortrijk en op een half uurtje rijden van Gent. Bovendien woon je in Deerlijk bijzonder rustig, zeker als je naar de deelgemeente Sint-Lodewijk trekt. De gemeente is erg landelijk en de hoogte varieert er van 14 tot 50 meter. Er hangt een aangename sfeer en de gemeente doet er alles aan om dit zo te houden: zo worden er nog steeds woonwijken gebouwd in het centrum.

Wat valt er te beleven?

Heel wat! Eerst en vooral zijn er tal van gezellige fiets- en wandelpaden te vinden, die je op een veilige manier de prachtige streek doen ontdekken. De wandelroutes brengen je langs het charmante Deerlijkse landschap, terwijl de fietsroutes Deerlijk, Wielsbeke en Anzegem met elkaar verbinden. Cultuurliefhebbers halen dan weer hun hartje op in het gemeenschapscentrum, dat keer op keer een boeiend cultuuraanbod brengt. Tot slot beschikt de gemeente over een eigen sporthal voor de sportievelingen onder ons.

Immo in Deerlijk

Als we naar het prijskaartje van immo in Deerlijk kijken, dan zien we dat de prijzen er vergelijkbaar zijn met de woningprijzen in Kortrijk. Voor een woning betaal je er gemiddeld 172.000 euro, waarmee de prijs ook een stuk onder het gemiddelde in Vlaanderen en ligt. Voor appartementen zien we met een gemiddelde prijs van 197.000 euro hetzelfde verhaal.

Dit artikel delen

Suggesties voor u