Wonen in Dendermonde

Geschreven door Logic-Immo.be
8 maart 2021

Een oester die zich langzaam opent

Wie een woonplaats kiest, moet ook rekening houden met de eigenheid van de bewoners. En in sommige gevallen is die eigenheid erg uitgesproken. Ook Dendermonde hoort in die categorie thuis. De Oost-Vlaamse stad met zijn zowat 45.000 inwoners, die zo fier zijn op hun Ros Beiaard en de ommegang, heeft iets weg van een oester die zich slechts langzaam opent om daarna de smaakpapillen te verwennen of zelfs om een heuse parel in te ontdekken. Wie de terughoudendheid van de stad weet te doorprikken, zal er als bewoner een warme thuis ontdekken, met veel mogelijkheden om te winkelen, te rusten, te sporten en volop van het leven te genieten.   

Dendermonde

Handel en jazz

In het centrum van Dendermonde heeft iedere maandag één van de grootste markten van het land plaats. Er zijn ongeveer 350 marktkramers die zeer verscheiden producten, zoals voeding, huishoudartikelen, benodigdheden voor dieren, textiel en bloemen en planten aanprijzen. Deze markt lokt een groot aantal bezoekers uit Dendermonde en de omliggende gemeenten in de regio. Maar het is natuurlijk niet enkel op maandag dat er sprake is van bruisende handelsactiviteit.

Shoppers van alle slag vinden in de stad alles wat hun hartje begeert. Voorts staat Dendermonde ook in heel het land bekend als jazzstad. Sinds de jaren 1960 is er een actieve jazzscène rond de Honky Tonk Jazzclub met onder meer jazzfestivals en jazzboottochten. In het Jazz Centrum Vlaanderen komt de rijke Honky Tonk-geschiedenis tot leven en wordt de bezoeker ingewijd in alle aspecten van de jazz in Vlaanderen. Het centrum verzamelt en archiveert muziek en documentatie en organiseert regelmatig rondleidingen, voordrachten, workshops, tentoonstellingen en concerten.

Geklasseerd werelderfgoed en pittoreske rust 

Om van de drukte te bekomen kunnen ze onder meer terecht in het Sint-Alexiusbegijnhof, dat sinds 1998 door de Unesco is erkend als werelderfgoed. Het begijnhof dateert uit de dertiende eeuw. Het heeft 61 huisjes en een kerk, maar er is ook een begijnhofmuseum ingericht. Dendermondenaars weten deze groene oase van rust in de stad erg naar waarde te schatten. 
Rust  vinden de bewoners van Dendermonde ook in het pittoreske Vlassenbroek.

Deze deelgemeente van Dendermonde ligt ingenesteld in een bocht van de Schelde aan de Vlaasenbroekse polder met een unieke verscheidenheid van fauna en flora, en is een echt paradijs voor wandelaars en fietsers. Rust en gezelligheid zijn hier de ordewoorden. In de weekends primeert dat laatste in de eethuisjes en op de terrassen maar op weekdagen zijn de rust en de stilte hier de gratis medicijnen waar velen in onze drukke samenleving constant naar op zoek zijn.  De parel van Vlassenbroek is ongetwijfeld het gotische Sint-Gertrudiskerkje. Het is sedert 1956 samen met het omliggende kerkhof als monument beschermd. 

Interessante nieuwbouwprojecten 

De combinatie van handelsstad, cultuurstad en rust zorgt ervoor dat mensen meer en meer Dendermonde beginnen te ontdekken als woonstad. Er verrijzen momenteel dan ook enkele interessante nieuwbouwprojecten.

Aan de rotonde te Appels, waar drie belangrijke wegen samenkomen, bouwt Probam 1 14 appartementen met materialen van hoge kwaliteit. De buitenzijde heeft een moderne look en er is een zeer royale inkomhal met een naar het zeggen van de promotor unieke ruimtebeleving. Door de grote hoeveelheid ramen genieten de appartementen eveneens van een aangename lichtinval. Voor de afwerking ervan is ook gewerkt met hoge standaarden die onder meer tot uiting komen in de moderne en volledig ingerichte keukens. De vloeren zijn keramische tegels en in de slaapkamers ligt een laminaatparket.  

Investpro realiseert van zijn kant een totaal nieuw project op een van de belangrijkste invalswegen van Dendermonde, met name op de hoek van de Oude Vest met de Leopold II laan. In dit project komen op de verdiepingen appartementen met één, twee en drie slaapkamers, die allemaal ook een terras hebben. Op de hoogste verdiepingen komen er 5 penthouses met zeer zonnige terrassen en een uniek zicht. Sommige bieden een verrukkelijk uitzicht op de Schelde, andere op een groene parkzone. Rond de penthouses wordt de vrije zone afgewerkt met kunstgras. De perfecte ligging van de residentie is uniek voor Dendermonde: een zeer goede verbinding naar omliggende steden en op wandelafstand van het centrum, scholen en openbaar vervoer.  

Dit artikel delen

Suggesties voor u