Wonen in Destelbergen, op een boogscheut van Gent

Geschreven door Logic-Immo.be
12 maart 2021

Dicht bij Gent gelegen

Een gemeente kiezen om in te wonen, het is niet altijd even gemakkelijk. Indien je op zoek bent naar een gemeente die dicht bij een stad ligt, is Destelbergen een goede keuze. De Oost-Vlaamse gemeente bevindt zich namelijk op ongeveer 10 kilometer van Gent. Dit is dus een ideale ligging wanneer je in Gent of omstreken werkt. Lang onderweg zijn naar je werk, niet iedereen vindt dat namelijk zo aangenaam. Destelbergen heeft ook een deelgemeente, Heusden genaamd. 

Destelbergen

Ontspannen in Destelbergen

Ben je op tijd thuis van je werk? Of heb je in het weekend nood aan wat ontspanning? Dan moet je niet ver… Een daguitstapje naar Gent is altijd een aanrader! Maar ook in Destelbergen zelf valt heel wat moois te ontdekken. Zo zijn er verschillende kastelen te bezichtigen. Doe je dit liever met de fiets? Dan heb je geluk. Met de fiets kun je de kastelenroute van 48km volgen die je langs deze prachtige, oude kastelen, kasteelparken en natuurgebied ‘Kalkense Meersen’ brengt. Ook een wandeling in het moerassig natuurgebied ‘de Damvallei’ doet je wegdromen. Je kunt altijd een tussenstop maken bij het Damvalleimeer. Als je van een actieve sport houdt, kun je op dit meer zeilen.

Koken met streekproducten

Tijdens het koken, kun je gebruik maken van de streekproducten. Zo is Heusden gekend om zijn asperges en wordt natuurlijk gedroogde Ganda Ham in Destelbergen gemaakt.

Na een etentje bij je thuis kun je je familie of vrienden meenemen naar de Gallische hoeve. Hier kun je namelijk zien hoe onze verre voorouders leefden en werkten. Het is een reconstructie van een landelijke nederzetting.

Immo in Destelbergen

Overtuigd door de omgeving? De gemiddelde verkoopprijs van een woning in Destelbergen lag in 2013 op 220.072 euro. Dit bedrag ligt iets hoger dan wat je in het Vlaamse gewest gemiddeld (212.230 euro) betaalt. Een woning in Gent kost nog meer, namelijk 235.004 euro. Ook in de andere omliggende gemeenten, behalve Zelzate, lag de verkoopprijs in 2013 boven €205.000, met zelfs een verkoopprijs van 321.940 euro in Sint-Martens-Latem. De omgeving en ligging die je er voor in ruil krijgt, zijn de hogere prijs natuurlijk meer dan waard!

Dit artikel delen

Suggesties voor u