Wonen in een oude fabriek

Geschreven door Logic-Immo.be
4 februari 2021

Trendy wonen in een loft

Er zijn heel wat mensen die ervan dromen om in een oude fabriek te wonen, maar slecht enkelen durven zich aan dit avontuur te wagen. Is een loft als woning nog altijd in trek of verliest deze trendy manier van wonen een deel van zijn pluimen?

fabriek

Een oude fabriek: ruimte in overvloed 

Ruimte en plaats hebben er altijd voor gezorgd dat we comfortabel wonen en met alle plezier thuiskomen. Heel wat Belgen hebben lange tijd klein gewoond wat voor een stuk historisch bepaald is. Maar die trend is voorgoed van de baan en veel mensen willen niets liever dan de muren in hun huis neerhalen en zo ruimte creëren. Een grote, moderne en vrijstaande woning is een echte trend geworden.

Wonen in een oude fabriek: een aparte levensstijl

Een loft is het type woning bij uitstek die ruimte biedt en een aparte levensstijl met zich meebrengt. Deze trendy woning valt in de smaak en het is een dankbaar onderwerp voor woonmagazines die er heel wat reportages aan besteden. Maar zijn Belgen bereid om in oude fabrieken die omgebouwd zijn tot lofts, te wonen ?    

Belgen nog wat terughoudend?

Ook al zijn er vele Belgen die ervan dromen om in een oude fabriek te wonen, toch is er maar een klein aantal dat effectief de stap zet. Hoe kunnen we die kloof verklaren ? Een loft is een echte luxewoning geworden en de prijs is dan ook navenant. Bovendien is een ongewone manier van wonen die niet iedereen tot de verbeelding spreekt.  

Aparte kamers in een loft

Belgen volgen de woontrends en zijn op zoek naar open ruimtes, maar willen niet in een volledig open ruimte wonen. Zo verliezen ze immers een deel van de intimiteit die een huis met verschillende kamers wel biedt. We merken dan ook dat open ruimtes in opmars zijn in traditionele huizen, maar in lofts is het net andersom. Lofts beginnen dus meer en meer op ‘normale’ huizen te lijken en het omgekeerde geldt eveneens.

Zelf je loft inrichten

Bouwpromotoren houden logischerwijs rekening met de woontrends en stellen dan ook ‘ruwe’ lofts voor die de bewoners zelf naar hartenlust kunnen inrichten. Ze kunnen zelf het aantal muren en kamers bepalen en bijvoorbeeld de badkamer en slaapkamer apart houden. Verder worden er ook mezzanines gebouwd die een trendy uitstraling hebben. Al deze elementen zorgen ervoor dat je comfortabel kan wonen in een oude fabriek en een industriële sfeer.   

Dit artikel delen

Suggesties voor u